LA LLUITA CONTRA EL TERRORISME

Presó per als quatre gihadistes detinguts diumenge

El jutge els imputa els delictes d'integració terrorista, captació i adoctrinament

Una operació policial contra una cèl·lula de captació de l’Estat Islàmic se salda amb 10 detinguts a Espanya i el Marroc per terrorisme islamista / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

El jutge José de la Mata ha enviat aquesta nit a presó als quatre detinguts a Espanya en l'última operació contra el terrorisme gihadistaquatre detingutsterrorisme gihadista. El magistrat els imputa els delictes d'integració en organització terroristacaptació i adoctrinament.

Les dues dones i els dos homes han negat qualsevol vinculació amb l'organització terrorista DAESH ni amb qualsevol altre grup radical vinculat al terrorisme islamista.

Notícies relacionades

Els quatre detinguts han coincidit a destacar que accedien a webs radicals, o es comunicaven en xarxes socials amb subjectes radicals amb l'únic interès de conèixer tot el que envolta la seva religió, la musulmana. Aquestes persones van ser detingudes en una operació conjunta amb les autoritats marroquines.

Les dues dones marroquines i els dos homes, un d'ells d'origen marroquí amb nacionalitat espanyola, i l'altre, un musulmà convers portuguès, van ser detinguts a les localitats de Badalona (Barcelona), Toledo i Xeraco (València). Els altres sis presumptes membres de la xarxa van ser detinguts a la ciutat marroquina de Casablanca.