A veure si Iceta ho peta

El PSC tanca la campanya amb una festa convocada amb el lema 'Vine a ballar' i Pedro Sánchez celebra haver trencat amb l'aspecte «antic i antipàtic» de la política

Ballant 8 Miquel Iceta i el regidor Jaume Collboni, ahir, al míting final del PSC.

Ballant 8 Miquel Iceta i el regidor Jaume Collboni, ahir, al míting final del PSC. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
E. A. / BARCELONA

El dia 10 de setembre, Miquel Iceta va pronunciar la frase «si sóc president de la Generalitat...» davant un grup de militants del PSC. El candidat va haver de renyar afectuosament els qui van començar a riure. No ho ha hagut de tornar a fer, i ahir va ser aclamat a crits de «president» en el tancament de campanya. I no deu haver tingut un paper menor en aquest fort augment de l'humor a les files socialistes el ball que es va marcar al minut 00.02 de la carrera electoral, frenat els dies següents i explotat a fons en la recta final. Fins al punt que en lloc de míting final hi va haver festa final, al Valkiria Hub Space del Poblenou. Vine a ballar amb Miquel Iceta, deia la convocatòria. De record, una samarreta amb una caricatura del candidat com a rei de la pista i l'etiqueta #icetalopeta.

Notícies relacionades

Després de corejar un lema més seriós, «sí convivència, i no independència», Pedro Sánchez li va donar la benedicció: «En un món de la política tan antic i antipàtic, celebro que es pugui fer política amb fonament a ritme de Queen i Tina Turner». I va confessar que havia practicat a l'hotel per estar a l'altura.

'Revivals'

Per cert, un altre que triomfa és Josep Borrell, amb el seu llibre Las cuentas y los cuentos de la independencia. Ahir ballava de content (ell, en sentit figurat): els militants l'aclamen com un heroi, va per 20.000 exemplars, Sánchez va celebrar veure'l «en plena forma» i li han demanat que el presenti en un acte del Royal Bank of Scotland. «És tot un revival», feia broma. Com la banda sonora de l'arrencada de la festa d'Iceta, plena de música disco dels 70 i 80 (Billy Jean, Blame it on the boogie, September, When the heartache is over). Això sí, ahir va ser un acte entre família i amics. A diferència d'altres, això d'omplir pavellons i avingudes queda molt lluny. A aquest nivell, de revival no n'hi haurà. Però n'hi ha prou que es confirmi el pronòstic d'Iceta: «Obrir el camí a una victòria socialista a la resta d'Espanya».