Espadaler, segur que Unió "ja té els peus al Parlament"

El candidat d'UDC destaca que hi ha qui "no s'atreveix" a dir que els vota

Ramon Espadaler, ahir a la nit, al míting d’Unió a Tortosa.

Ramon Espadaler, ahir a la nit, al míting d’Unió a Tortosa. / JOAN REVILLAS

2
Es llegeix en minuts
SONIA GUTIÉRREZ / TORTOSA

Unió es regira contra l'etiqueta de perdedora que li donen algunes enquestes. «Ja tenim els peus al Parlament», va dir Ramon Espadaler a Tortosa, en la primera vegada que en un míting expressava de forma tan contundent aquest missatge. Un canvi d'estratègia amb el qual el cap de llista d'Unió pretén captar els votants indecisos.

«Estem arribant a la gent», va afirmar el cap de llista d'Unió, malgrat que el seu discurs no sigui «altisonant». «El rigor no és cridaner, no genera titulars, però aquest missatge està calant», va afegir Espadaler en un míting en què Josep Antoni Duran Lleida va cancel·lar la seva assistència per raons personals.

El candidat va reiterar un missatge que ha repetit al llarg de tota la campanya: Unió fa propostes per governar, cosa que no fan altres candidatures. I va recordar l'escena del balcó de l'Ajuntament de Barcelona en la celebració de la Mercè, que va qualificar de «lamentable». «Menys guerra de banderes i més solucionar els problemes de la gent», va reclamar. Unió només té una bandera, la senyera, que no té una estrella sinó les 12 de la UE, va afirmar.

Hores abans, a Barcelona, Espadaler havia concretat als mitjans que les últimes dades de les seves enquestes internes situen Unió «gairebé» en el grup parlamentari (que es forma a partir de cinc diputats, amb menys, se n'aniria al Grup Mixt).

El candidat democristià està convençut que Unió desmentirà els mals pronòstics de les enquestes. La raó, va afirmar, és que hi ha un vot ocult que aflorarà diumenge. «Hi ha gent que gairebé no s'atreveix a dir què votarà pel què diran, i vull recordar que el vot és secret, que s'ha de votar en consciència i que cadascú voti el que li plagui», va dir Espadaler. «Comença a haver-hi una pressió que és preocupant», va denunciar.

INDECISOS

Notícies relacionades

A tres dies de les eleccions, el candidat d'Unió va llançar un missatge als indecisos, un gens insignificant percentatge que oscil·la entre el 25% i el 30% de l'electorat. El temor d'Unió és que els votants que encara no tenen decidit quina papereta posar al sobre el 27-S descartin la seva per donar per fet que no obtindran ni un escó.

Dies enrere, el candidat del PP, Xavier García Albiol, va incidir en aquesta idea a l'afirmar que votar Unió era «tirar el vot a les escombraries». Espadaler va replicar llavors amb un atac («votar el PP és tirar gasolina al foc», va replicar), però ahir va dirigir el seu missatge als electors que dubten de la utilitat de votar Unió, perquè tindran «amb certesa» presència al Parlament. «La utilitat del vot d'Unió és la del diàleg», va remarcar.