Setmana Europea de la Mobilitat

Manuela Carmena celebra en bicicleta el Dia sense cotxes

L'alcaldessa de Madrid ha reivindicat el dret dels vianants i els ciclistes de transitar per una ciutat lliure d'embussos i pol·lució

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, durant la seva participació en un acte per promocionar l’ús de la bicicleta amb motiu de la Setmana de la Mobilitat. / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de MadridManuela Carmena, ha celebrat aquest dimarts el Dia europeu sense cotxes dalt d'una bicicleta i acompanyada de desenes d'escolars que al seu costat han fet un passeig pels carrers del centre de la capital.

La ruta ha partit del carrer Montalbán de Madrid, a les portes de la seu de l'alcaldia. Allà l'alcaldessa, acompanyada de la delegada de Medi Ambient, Inés Sabanés, ha pres la paraula i ha reivindicat el dret que també tenen els vianants i els ciclistes de transitar per una ciutat lliure d'embussos i pol·lució.

Carmena, feliç en el 'dia gran' de la Setmana Europea de la Mobilitat, ha agraït als nens compartir aquest "dia de festa amb ella". També ha donat les gràcies als professors per preparar "aquest còctel fantàstic d'entusiasmes, motivació i treball en xarxa".

L'alcaldessa madrilenya ha dedicat unes paraules a les famílies, pares i mares, famílies "que saben que l'educació és un tot on no pot faltar res". "Vull que ens unim perquè tot vagi bé. Si caiem no passa res, un s'aixeca, però millor passar-ho bé i que no caiguem", ha dit als escolars abans de posar-se a pedalejar pel carrer Alcalá direcció a la Gran Vía, lliure del trànsit privat aquest matí.

Notícies relacionades

A la plaça de Cibeles s'han concentrat avui quatre rutes ciclistes escolars que han partit des de 35 col·legis col·legis madrilenys. La marxa ha transcorregut fins al carrer San Bernardo, i en aquest punt els ciclistes giraran pel carrer de La Palma i aniran  per Fuencarral, Hortaleza i Gravina fins a tornar a sortir a Recoletos, per baixar fins a Neptuno i pujar de nou fins a Cibeles, on finalitza la bicicletada al migdia.