CDC nega el cobrament de comissions i denuncia una operació política

Rull reconeix les aportacions de Teyco i Bluegreen a la fundació de CDC "d'acord amb el que la llei preveu"

Denuncia un "espectacle mediàtic" per part de la fiscalia per influir negativament en el 27-S

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Barcelona

El coordinador general de CDCJosep Rull, ha negat l'existència de comissions per part d'empreses a CDC a canvi de contractació d'obra pública. Rull, en una compareixença a la seu de CDC, ha reconegut aportacions de les empreses Teyco i Bluegreen a la fundació Catdem, en el marc de la legalitat, però ha emmarcat aquesta operació de la Guàrdia Civil en un "xou mediàtic" per perjudicar el procés sobiranista.

Rull ha negat "categòricament que hi ha hagut comissions irregulars. El que hi ha són aportacions públiques i conegudes. L'empresa Teyco ha fet aportacions clares, transparents, conegudes i reconegudes a CDC en quantitats que no tenim cap mena de dificultat ni impediment de fer-les públiques. Estem absolutament compromesos amb aquesta transparència en les aportacions any a any i què representen respecte al conjunt del finançament de la Fundació Catdem. Aquesta és la idea bàsica de la transparència a què estem compromesos".

Notícies relacionades

El número dos de Convergència ha detallat que Teyco ha aportat 150.000 euros en tres exercicis, 2007, 2008 i 2009, que representen l'1,7% de les donacions rebudes per la Catdem aquests anys. I per part de Bluegreen, durant els anys 2012 (80.000), 2013 (87.000) i 2014 (40.00 euros) que representen el 2,4% de les donacions rebudes per la fundació de CDC.

Denúncia d'una operació política

Rull ha denunciat que "algú ha volgut entrar en campanya abans d'hora. Des del 9-N sabem per ordre de qui actua la Fiscalia. L'espectacularitat de l'operació deixa clar el seu objectiu. El partit i la fundació està revisada per tot arreu: el protectorat del Departament de Justícia, sindicatura de Comptes, Tribunal de Comptes". "Si volen, que registrin totes les seus de CDC, no hi trobaran res perquè no hi ha res a amagar. Demanem i exigim justícia i normalitat en l'exercici de la justícia. Sempre facilitarem les coses però s'han de fer amb el rigor imprescindible. Ha pesat més el context, en quina data estem, què estem a punt de fer com a poble", ha afegit el coordinador general de Convergència.