Familiars, amics i companys del PSOE acomiaden Txiki Benegas a Sant Sebastià

Pedro Sánchez assisteix al cementiri de Polloe al primer dels actes d'homenatge previstos a l'històric dirigent socialista

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb el socialista Alfonso Guerra; la secretària general dels socialistes bascos, Idoia Mendia; l’’exlehendakari’ basc Patxi López i altres dirigents del partit com Jesús Eguiguren, a l’arribar al cementiri de Polloe de Sant Sebastià per acomiadar l’històric dirigent socialista Txiki Benegas.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb el socialista Alfonso Guerra; la secretària general dels socialistes bascos, Idoia Mendia; l’’exlehendakari’ basc Patxi López i altres dirigents del partit com Jesús Eguiguren, a l’arribar al cementiri de Polloe de Sant Sebastià per acomiadar l’històric dirigent socialista Txiki Benegas. / EFE / GORKA ESTRADA

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

El cementiri donostiarra de Polloe ha acollit el primer acte d'homenatge al socialista Txiki Benegasmort dimarts a Madrid. Familiars, amics i companys del PSOE, amb el seu secretari general Pedro Sánchez al capdavant, s'han acomiadat de l'històric dirigent, que rebrà les pròximes setmanes altres reconeixements, també a Madrid.

Nombrosos membres del PSOE han anat a Sant Sebastià, com Alfredo Pérez RubalcabaAlfonso GuerraPatxi López Idoia Mendia.

Notícies relacionades

També hi han estat presents destacats representants d'altres forces polítiques, com l'expresident del PNB Xabier Arzalluz i els seus companys de partit Josu Erkoreka i Iñaki Anasagasti. També hi ha hagut una nodrida representació de la societat guipuscoana, entre els quals hi havia els membres de La Oreja de Van Gogh, els cantants Álex Ubago i Amaia Montero, i els cuiners Juan Mari i Elena Arzak.

La família ha preferit que no s'instal·lés cap capella ardent ni se celebrés cap funeral. El PSOE ha anunciat que divendres de la setmana que ve es farà a la seu del carrer de Ferraz de Madrid un acte en què es donarà el nom de Txiki Benegas a una sala de reunions. A l'octubre es farà, possiblement a Euskadi, un acte homenatge "més important" per reconèixer la seva figura.