EL CAMÍ CAP A LES URNES

Margallo diu que en cas de DUI "n'hi hauria prou amb un recurs al TC"

El ministre d'Exteriors diu que "a la Unió Europea preocupa més Podem que Catalunya"

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, afirma que "a la Unió Europea preocupa més Podem que Catalunya".

En una entrevista amb el diari 'El País', el ministre d'Exteriors diu que "esperaria fins a l'últim dia possible per celebrar eleccions".

"Mes que guanyem, mes que garantim l'estabilitat i la millora de l'ocupació i la prosperitat dels espanyols. Per tant, jo esperaria fins a l'últim dia possible per celebrar les eleccions, amb independència del que faci el senyor Mas. No hem de ser reactius", diu García-Margallo.

EL DEBAT SOBIRANISTA

Respecte al debat sobiranista a Catalunya, el ministre considera: "En principi, no crec que una declaració d'independència requereixi l'aplicació del 155 (article de la Constitució que si s'apliqués suspendria una autonomia); n'hi hauria prou amb un recurs al Tribunal Constitucional que, d'acord amb la seva doctrina, la declararia nul·la".

"Jo vaig defensar reformar el sistema de finançament, però no té sentit discutir l'estatut d'una comunitat de veïns amb un senyor que vol calar foc a l'edifici", afegeix.

García-Margallo reconeix que "hi va haver mala sort amb la candidatura De Guindos (ministre d'Economia) a l'Eurogrup".

Notícies relacionades

Preguntat sobre si el preocupa que Hisenda l'inspeccioni, García-Margallo respon: "Absolutament gens. Em sembla molt bé que aquest Govern inspeccioni els seus ministres. És una novetat".

I afegeix: "Amb tota tranquil·litat li dic: no hi ha ni un euro que no hagi declarat. Mai".