L'OCÀS D'UNA SAGA

El 'bonus track' dels Pujol

Vídeo desenfadat sobre algunes de les declaracions del clan de l'expresident al llarg d'aquest 'annus horribilis'

Comissió Pujol. Declaracions de la família / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

A qui digui que la 'comissió Pujol' no va servir per a res haurien de castigar-lo a recitar de memòria la flota de cotxes cotxesde Jordi júnior Jordi júniorcom si fos la llista dels reis gots. ¿Com que no va servir de res? Catalunya es va posar davant el mirall i va veure que allò de l'oasi no era més que un miratge. Però no només això. La desfilada del clan que abans va ser amo i senyor d'aquestes terres va contribuir també que més d'un, jove o gran, descobrís els tarannàs i talents (aquests últims no en el sentit monetari) que ens han deixat com a llegat.

No només al Parlament. També als jutjats i al carrer aquest 'annus horribilis' dels Pujol ens ha mostrat un exmolt honorable en estat pur, sempre a punt per servir el seu país; en aquest cas els periodistes (cal vendre diaris) i els humoristes, ja siguin d'aquí, d'Andorra o de 'Polònia'. El seu 'diuen, diuen, diuen' es va convertir en tot un 'hit' encara que ell no digués res, res, res del que realment interessava.

MARTA FERRUSOLA O FERNANDO FERNÁN GÓMEZ

Notícies relacionades

També mereix una genuflexión l''ex exprimera dama' Marta Ferrusola pels seus "no en tenim ni cinc", els seus "els meus fills van amb una mà al davant i una altra al darrere" i el "vagi-se'n a la merda" que li va llançar a un periodista. ¡És una pena que aquesta senyora, la nostrada Fernanda Fernán Gómez, no tingui un perfil de Twitter per desfogar-se! Les seves filles Marta i Mireia, molt calladetes elles al Parlament, potser no omplirien els 140 caràcters, però ella és clara i contundent. No com el seu primogènit, que amb un tuit no en té ni per explicar en què consisteix la seva feina de "dinamitzador econòmic".

Com als seus germans PereOleguer i Josep ("jo ja era ric amb 30 anys"), a Jordi júnior la vida li ha anat fins ara sobre rodes, encara que siguin heretades. El cinquè de la saga, Oriol, també circulava com un bòlid en això de la política, però allò del 'cas ITV' li va rebentar la carrera. Com va cridar el seu pare,"si es va segant la branca d'un arbre... al final cauen tots els nius que hi ha".