CAMÍ CAP A LES URNES

Duran critica la "falta de confiança i credibilitat" que projecta Artur Mas

El líder d'Unió celebra que CDC i ERC ofereixin per fi "alguna cosa més que baralles", però creu que el "sainet" de la llista unitària els perjudica

Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida, amb males cares, en una roda de premsa del 2010.

Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida, amb males cares, en una roda de premsa del 2010. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El líder d'UnióJosep Antoni Duran Lleida, ha criticat aquest dimarts, després del principi d'acord entre CDC i ERC per concórrer junts al 27-S amb la societat civilCDC ERC27-Ssocietat civil, la "falta de confiança i credibilitat" que projecta el president Artur Mas. L'exsoci del líder de CDC ha apuntat que, almenys, Mas i el republicà Oriol Junqueras s'han posat "d'acord" i ofereixen "més que baralles" als catalans.

Tot i així, Duran ha afirmat, en una entrevista a RNE, que els membres del bloc sobiranista "han perdut alguna cosa pel camí" amb el "sainet" de la llista unitària. Celebra, això sí, que tots dos hagin acabat "amb l'espectacle" ofert durant les últimes setmanes.

Notícies relacionades

"Una falta de confiança i de credibilitat. Això és el que està projectant Mas", ha lamentat el democristià. El cap del Govern, ha dit, "és molt conscient que està ficat en un embolic", enmig "d'una lluita per l'hegemonia dins de l'independentisme". En tot cas, considera que "tenia poc sentit" que el president de la Generalitat quedés "al marge" de la llista unitària.

Preguntat per si liderarà la llista d'UDC per a les eleccions generals, Duran ha dit que "s'haurà de veure després", encara que "res és descartable". Sigui on sigui, ha afegit, serà "útil" davant la "necessitat de diàleg" entre Catalunya i la resta d'Espanya.