ELS COMPTES DELS REPRESENTANTS PÚBLICS

Mas té uns estalvis de 374.643 euros i cobra 144.030 euros anuals

Junqueras, Iceta, Herrera, Rivera i Fernàndez van percebre cadascun al maig una remuneració del Parlament superior als 7.000 euros bruts

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / JOSE RICO / ANA LERÍA / BARCELONA

Artur Mas té assignat per a aquest 2015 un sou anual de 144.030 euros. El president de la Generalitat, a més, té estalviats 374.643 euros. D'aquests últims, 110.000 euros estan ubicats en comptes corrents i altres dipòsits bancaris; 51.543 euros corresponen a accions i un altre tipus de béns i 213.100 euros pertanyen a plans de pensions i assimilats. També és propietari d'un habitatge, que va adquirir el 1991.

Totes aquestes dades es poden consultar navegant pel nou portal de la transparència impulsat pel Govern de la Generalitat i que aquest mateix dimecres ha presentat la consellera de Governació, Meritxell Borràs. Aquesta web enllaça amb altres llocs que permeten ampliar informacions d'aquesta mena. Un d'ells és el portal específic sobre transparència del ParlamentParlament, en què es pot conèixer, per exemple, quant van cobrar els diputats el mes de maig passat (la data més actualitzada).

EMOLUMENTS DELS LÍDERS DE L'OPOSICIÓ

Notícies relacionades

Segons la web de la Cambra catalana, Oriol Junqueras (ERC), Miquel Iceta (PSC) i Joan Herrera (ICV-EUiA) van cobrar al maig 7.300,60 euros cadascun. David Fernàndez (CUP) va percebre 7.169,71 euros, i Albert Rivera (Ciutadans), 7.763,80. La líder del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, no rep sou del Parlament perquè va renunciar a fer-ho per cobrar la seva remuneració com a membre del Senat espanyol.

En el cas de Junqueras, aquest especifíca a la seva fitxa que els membres d'ERC aporten un percentatge de la retribució com a càrrec públic a la fundació Josep Irla. Aquesta aportació oscil·la entre "el 3% i el 14% de l'import íntegre" que perceben. Però no són els únics. Els diputats d'ICV-EUiA i els de la CUP també entreguen als seus partits una part de les remuneracions públiques que reben.