RESPOSTA A TRAVÉS DE FACEBOOK

Colau desmenteix que hagi contractat el seu marit per treballar a l'Ajuntament

L'alcaldessa de Barcelona afirma que Adrià Alemany treballarà per a BComú i que cobrarà menys que en la seva feina anterior

Ada Colau i el seu marit, Adrià Alemany, en un acte el setembre del 2013.

Ada Colau i el seu marit, Adrià Alemany, en un acte el setembre del 2013. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
JUDIT TAPIAS / BARCELONA

Ada Colau ha assegurat que el seu marit, Adrià Alemany, no treballarà per a l'Ajuntament si no a Barcelona en Comú, partit en què ha estat col·laborant desinteressadament des de fa un any. L'alcaldessa de Barcelona ha recalcat a través del seu compte de Facebook que ha sigut la coordinadora de l'organització i no ella qui ha decidit oferir-li a Alemany una feina remunerada. "L'Adrià, un dels fundadors de BComú, treballarà en l'organització, no a l'ajuntament, cobrant menys del que cobra en la seva feina actual, i ho farà per convicció i mèrits propis, no perquè sigui el meu  marit", ha afirmat Colau en el seu desmentiment, que ha arribat dos dies després que la polèmica s'estengués als mitjans de comunicació

Segons l'alcaldessa, la contractació d'Alemany s'ha produït com a conseqüència de la victòria electoral de BComú. "Les tasques que està desenvolupant l'Adrià requereixen dedicació exclusiva, per això BComú li ha proposat passar a treballar de forma remunerada", ha aclarit Colau, que ha subratllat que, per "convicció", Alemany "va decidir fer el pas tot i que passarà a cobrar menys del que cobrava a l'empresa privada". L'alcaldessa ha subratllat que la seva parella és un economista amb "alta qualificació i experiència" que se sotmetrà al codi ètic de BComú. Amb aquesta afirmació, Colau pretén demostrar que "no hi ha res il·legal ni immoral" en la polèmica contractació.

Notícies relacionades

L'alcaldessa de Barcelona ha aprofitat el comunicat per mostrar la seva indignació per les calúmnies constants a les quals afirma que està exposada ella i la seva família. "Això de les difamacions és molt pesat, però quan afecten éssers estimats que no en tenen cap culpa, es converteix en intolerable", ha expressat. "És injust que una persona sigui vetada difamada pel mer fet de ser el meu company i pare del meu fill", ha recalcat.

"El titular 'Ada Colau contracta la seva parella' és rotundament fals, com és falsa la informació malintencionada que el seu sou provindrà de l'Ajuntament. La meva única decisió respecte a Adrià Alemany la vaig prendre fa set anys quan vam decidir compartir una vida junts com a parella", ha subratllat l'alcaldessa de Barcelona.