DESPRÉS DEL DESMENTIMENT

El sindicat CSIF respon al Govern que els funcionaris no es mereixen "globus sonda"

Els responsables sindicals denuncien la falta de negociació amb l'Executiu per tornar la paga extra

2
Es llegeix en minuts

El president del sindicat de funcionaris CSIFMiguel Borra, ha dit aquest dimecres al Govern, després del desmentiment que no està en els plans de l'Executiu tornar la paga extra als empleats públics, que els funcionaris "es mereixen un treball seriós, sense globus sonda". En roda de premsa, el responsable del CSIF, que ha sortit al pas de les informacions publicades en què s'anunciava la devolució de la paga, extrem desmentit aquest dimecres pel Govern, ha dit desconèixer "la intencionalitat" de l'anunci i ha exigit a l'Executiu "serietat" en els plantejaments, "que es plasmin per escrit i es portin als fòrums amb llum i taquígrafs".

"Les coses es negocien en els fòrums establerts, que els tenim", ha dit Borra, que ha instat el Govern a un procés real de negociació i a "un temps nou". "No pot ser que les administracions públiques estiguem a l'arbitri del partit polític que governa" ha dit. El responsable del CSIF, que ha assegurat no haver rebut cap compromís oficial ni extraoficial per part del Govern sobre aquest assumpte, ha dit a l'Executiu que el seu temps "s'esgota, li queda el que li queda".

Borra ha insistit que el Govern no ha de generar "expectatives no reals" en els empleats públics i ha recordat que en les informacions publicades ahir a la nit en els mitjans de comunicació se citaven fonts governamentals, "i si un professional del periodisme diu el que diu, és que algú l'hi ha dit".

Si ara el portaveu adjunt de la Moncloa, José Luis Ayllón, "surt amb una altra cosa, ells hauran de veure per què estan llançant globus sonda", ha puntualitzat. "No sabem qui va anunciar ahir aquesta mesura", ha reiterat el president del CSIF, que ha estimat que, segons ell, no ho sap ni tan sols el mateix Govern.

SENSE COMUNICACIÓ

Borra ha revelat que, després de conèixer la notícia pels mitjans, es va posar en contacte amb la Funció Pública per verificar aquest assumpte. "Estic esperant que em tornin la trucada, no tenim cap notícia", ha informat. Sobre la Mesa de la Funció Pública que previsiblement es reunirà el 16 de juliol, el responsable del CSIF ha explicat que és una Mesa de l'Administració General de l'Estat, i que per això, en principi, no es posarà a sobre de la taula res de la paga extra.

Notícies relacionades

Borra ha avançat que tornaran a iniciar una nova ronda amb els partits i els nous governs autonòmics per aconseguir una administració despolititzada i al servei dels ciutadans. A més, ha advocat per unes administracions públiques al servei dels ciutadans i que els partits polítics, els tradicionals i els emergents, es posin d'acord per "dignificar" la figura dels empleats públics.

Borra també ha apostat per un pacte d'Estat per a la millora dels serveis públics i per restablir la situació dels funcionaris després dels "atacs rebuts durant la crisi econòmica".