Una imputada en el 'cas Innova', possible relleu de Jané al Congrés

CDC "parlarà" amb Teresa Gomis, extinent d'alcalde de Reus, abans de decidir si assumeix l'escó

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

El nomenament de Jordi Jané com a nou conseller d'Interior ja ha provocat un primer maldecap a CDC. L'escó que Jané deixa vacant al Congrés li correspon ocupar-lo a Teresa Gomis, l'ex primera tinenta d'alcalde de Reus (Baix Camp) imputada en el 'cas Innova' per presumpta corrupció en l'entramat d'empreses públiques de la ciutat. El coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha assegurat que el partit es reunirà les pròximes hores amb Gomis per saber si té intenció d'assumir l'acta o hi renunciarà. La decisió d'ocupar o no l'escó és estrictament personal del diputat electe, de manera que CDC no podria obligar-la a renunciar-hi si ella no vol.

Notícies relacionades

No obstant, Rull no ha mostrat gaires entrebancs en el fet que Gomis pugui assumir l'escó, ja que ha recordat que CDC és partidària que els càrrecs públics abandonin les seves funcions no quan se'ls imputa, sinó si finalment se'ls obre judici oral, i ha constatat que l'extinenta d'alcalde de Reus, per ara, només està imputada. "Ens hem d'asseure i parlar amb ella per saber quina és la seva voluntat i la seva predisposició, i veure llavors com ho enfoquem", ha manifestat el dirigent de CDC.

El jutge imputa a Gomis els delictes societaris de falsedat documental, contra l'Administració pública, blanqueig de capitals i contra la salut pública. Segons el document, l'exregidora està implicada en un voluntari desconeixement de les normes bàsiques de gestió pública, un comportament que va poder facilitar que l'empresari de Traiber SL Lluís Márquez protagonitzés un desajust econòmic de 2,45 milions d'euros amb l'Hospital Sant Joan de Reus. A més, apunta que la conducta de Gomis podria entrar en l'àmbit de la ignorància deliberada.