Mas assegura que liderarà una llista de CDC si les entitats rebutgen la seva proposta

El president remarca que no "defugirà" els seus compromisos respecte a l'anunci electoral del 27 de setembre

1
Es llegeix en minuts

El president català, Artur Mas, ha assegurat aquest dilluns que si les entitats sobiranistes rebutgen assumir el protagonisme en una llista electoral i fracassa així el seu "últim intent" de "màxima unitat possible" del sobiranisme, ell encapçalarà una candidatura que serà "bàsicament" de CDC.

En una entrevista a TV3, Mas ha assenyalat que si l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) rebutgen la seva proposta, ell no "defugirà" els seus compromisos respecte a l'anunci electoral del 27 de setembre: "Tot seguirà igual, però insisteixo que aquestes eleccions només tenen sentit si són un plebiscit", ha recalcat.

Mas ha dit que ha fet una proposta d'"honestedat política" que suposa l'"últim intent" per buscar "la màxima unitat possible" del sobiranisme, però ha recalat que no vol imposar "cap condició a ningú".

Ha asseverat que si les entitats li diuen "President, no pot ser", ell ho respectarà i articularà una llista "bàsicament" de Convergència que podria ser "ampliada" a altres actors: "Si aquesta fora la resposta, jo tiro endavant, no m'aturaré", ha assenyalat.

El president català ha dit que amb la seva predisposició a fer un pas enrere per cedir el protagonisme electoral a les entitats vol ser "part de la solució i no del problema" per avançar cap a la independència.

En aquest sentit, ha assenyalat que "les agendes personals no poden passar per davant" en un moment en què el país s'ho juga tot i per molt de temps".

El president català s'ha reunit aquest dilluns amb ANC, Òmnium i AMI per traslladar el seu desig que liderin una "llista àmplia" per al 27-S favorable a la secessió, una oferta que les entitats estudiaran durant els pròxims 15 dies.

Mas ha recordat que la unitat electoral de cara al 27-S la demana només a les entitats i no als partits, perquè ja "va prendre nota" de les formacions polítiques, entre elles ERC, que el novembre passat van rebutjar el seu projecte d'una única llista sobiranista.

Notícies relacionades

Després d'aquest episodi i el previ rebuig d'ERC d'entrar al Govern a l'inici del legislatura, Mas ha subratllat que ingressar republicans a la remodelació d'avui del seu Executiu, després de la sortida dels democristians, seria "una falta de respecte" a l'electorat quan queden tres mesos per a les eleccions catalanes.

 

Temes:

Artur Mas