La cita del 27 de setembre

Teresa Forcades deixarà el convent dilluns per concórrer a les eleccions

Procés Constituent decidirà en una assemblea si la monja encapçala una llista pròpia o bé se suma a la de la CUP

Teresa Forcades, en un acte de Barcelona en Comú, el maig passat.

Teresa Forcades, en un acte de Barcelona en Comú, el maig passat. / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

La monja Teresa Forcades deixarà el convent de les benedictines de Sant Benet de Montserrat, amb permís del Vaticà i del bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, dilluns que ve, dia 15, per concórrer a les eleccions autonòmiques del 27-S.

Segons han informat fonts pròximes a la monja, el moviment Procés Constituent, que ella mateixa va impulsar amb l'economista Arcadi Oliveres, celebrarà diumenge que ve, 14, una assemblea en què decidiran si Forcades encapçala una llista pròpia o bé se suma a la de la CUP, que són les dues propostes que han sigut més votades pels seguidors d'aquest moviment.

Les mateixes fonts han explicat que l'exclaustració autoritzada pel Vaticà i pel bisbe significa que Forcades no deixarà de ser religiosa, com hauria passat amb una dispensa, i que podrà tornar al convent quan finalitzi el termini d'un any prorrogable fins a tres.

La idea de Forcades és presentar-se a les eleccions autonòmiques del 27-S i, com que la legislatura anunciada pel president de la Generalitat, Artur Mas, seria només de 18 mesos, tornar al convent de Sant Benet de Montserrat al cap de dos anys.

"Teresa Forcades no deixarà de ser monja, mantindrà totes les prerrogatives i podrà tornar al convent quan vulgui, en surt amb el mateix permís que si fos per cuidar un familiar malalt", han explicat les mateixes fonts, que han assegurat que la benedictina va viatjar fa poc a Roma per obtenir el plàcet del Vaticà i que també ha rebut el vistiplau del bisbe Cortés.

Abans d'oficialitzar l'exclaustració, la monja assistirà diumenge a una assemblea del moviment Procés Constituent, a la qual està previst que hi assisteixin com a convidats responsables d'altres partits polítics, en què decidiran en quina forma es presenten a les pròximes eleccions autonòmiques.

Els participants hauran d'escollir entre presentar-se amb una candidatura encapçalada per Forcades "d'ampli espectre social" o bé integrar-se en la de la CUP.

L'assemblea de Procés Constituent se celebrarà durant tot el diumenge al col·legi Escolapis de Terrassa (Barcelona) i sembla probable que guanyi l'opció que la monja encapçali la candidatura considerant el suport i ànims que està recollint en els actes públics que celebra, segons les fonts.

"Les seves xerrades tenen molt d'èxit i hi ha molta gent il·lusionada que li demana que s'hi presenti", ha assenyalat una col·laboradora seva, que ha recordat que hi ha més de 47.500 persones que s'han adherit al moviment Procés Constituent.

Notícies relacionades

La sortida del convent de la monja coincidirà també amb el seu pròxim viatge a Gaza en un comboi humanitari que portarà material mèdic a aquest territori palestí.