RESULTATS PROVISIONALS

L'ANC escull un nou secretariat, del qual sortirà el substitut de Forcadell

L'escriptora nord-americana Liz Castro, amb 5.093 vots, és la persona més votada

Fotografia d’arxiu. Forcadell, durant un acte de l’ANC per la unitat política davant el procés a la plaça de Catalunya.

Fotografia d’arxiu. Forcadell, durant un acte de l’ANC per la unitat política davant el procés a la plaça de Catalunya. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

La escriptora i traductora nord-americana Liz Castro ha sigut, amb 5.093 vots, la candidata més votada en les eleccions internes de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en las quals han participat un total de 7.625 membres de ple dret per escollir el nou secretariat nacional.

Segons els resultats provisionals donats a conèixer aquest diumenge per l'entitat -els definitius es publicaran el dia 12 de maig- després de Castro han quedat Rosa Alentorn (4.973 vots), Agustí Alcoberro (4.864 vots), Jordi Sánchez (4.640 vots) i Gemma Cots (4.087 vots).

Del nou secretariat nacional, format per 75 persones, sortirà el substitut o la substituta a l'actual presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que aquest dissabte, després de votar a Sabadell, va dir estar il·lusionada per les eleccions del 27 de setembre i va asseverar que "l'ANC és casa meva i ho continuarà sent".

El nou secretariat nacional estarà integrat pels 25 candidats de "representació nacional" més votats i també per 50 candidats de "representació territorial".

Notícies relacionades

Aquest secretariat és qui decidirà els càrrecs orgànics de l'entitat (presidència, vicepresidència, tresorer, secretari) en un ple que se celebrarà el pròxim dia 16 de maig.