CAS SOBRE L'HOTEL DEL PALAU

L'Audiència confirma la pena a Millet i Montull i l'absolució a la cúpula d'Urbanisme de BCN

El tribunal no modifica la seva sentència inicial, que el Suprem va ordenar repetir perquè no donava resposta a l'argumentació del fiscal

Fèlix Millet i Jordi Montull, durant el judici de l’hotel, l’any passat.

Fèlix Millet i Jordi Montull, durant el judici de l’hotel, l’any passat. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

L'Audiència de Barcelona ha confirmat en una nova sentència l'any de presó per a l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet i el seu número dos, Jordi MontullFèlix Millet Jordi Montull per tràfic d'influències, i l'absolució per a la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona pel cas de l'hotel del Palau. D'aquesta manera dóna resposta al requeriment del Tribunal Suprem, que va ordenar repetir la sentència per no haver respost a l'argumentació del fiscal sobre un possible acord previ entre els acusats per firmar els convenis municipals sobre el projecte sense publicitat.

Notícies relacionades

Així, el tribunal barceloní manté la condemna d'un any de presó per a Millet i Montull, i absol l'arquitecte Carles Díaz, l'extinent d'alcalde Ramon García Bragado, l'exgerent d'urbanisme Ramon Massaguer, i exdirector jurídic de l'àrea Enrique Landies.

El 23 de març, el Suprem va acceptar el recurs de la fiscalia i va anul·lar la primera sentència dictada per l'Audiència de Barcelona. Segons l'alt tribunal, va cometre un "error patent" al no tenir en compte la titularitat de les finques que s'havien de destinar a la construcció de l'hotel, que finalment es va frustrar. No obstant, en la seva nova resolució, l'Audiència Provincial es manté i confirma la mateixa pena i absolució per als acusats.