moviments a l'esquerra madrilenya

Pedro Almodóvar i Ana Belén, algunes de les personalitats que recolzen el candidat d'IU a la Comunitat de Madrid

Joaquín Sabina, Aitana Sánchez Gijón, Pilar Bardem i Rosa Regàs, altres de les cares conegudes que han firmat el manifest a favor de Luis García Montero

El candidat d’IU a la Comunitat de Madrid, Luis García Montero, presentant el seu Consejo Cívico, que vigilarà el compliment de les propostes electorals de la coalició el passat 27 de març a Madrid. 

El candidat d’IU a la Comunitat de Madrid, Luis García Montero, presentant el seu Consejo Cívico, que vigilarà el compliment de les propostes electorals de la coalició el passat 27 de març a Madrid.  / EMILIO NARANJO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El director de cine Pedro Almodóvar i els cantants Ana Belén i Víctor Manuel són algunes de les persones conegudes que han recolzat recentment amb la seva firma el manifest a favor del candidat de IU a la Comunitat de MadridLuis García Montero.

El manifest 'En suport d'una candidatura del progressisme i l'esquerra madrilenya', que ja han subscrit més de 1.000 persones, destaca que el candidat "encarna aquesta il·lusió, aquesta capacitat i honestedat que la Comunitat de Madrid i la seva gent" necessiten, segons ha assenyalat aquest diumenge IUCM en una nota de premsa.

Entre els firmants hi ha una àmplia representació del món de la cultura a través d'actors com Aitana Sánchez GijónAsunción BalaguerPepe ViyuelaSergio Peris-MenchetaMercè Sampietro i Pilar Bardem.

També figuren el cantant Joaquín Sabina; l'escriptor Benjamín Prado; la viuda del Premi Nobel de Literatura José Saramago, Pilar del Río; i l'exdirectora de la Biblioteca Nacional Rosa Regàs.

En altres àmbits, destaquen el magistrat emèrit del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín; l'expresidenta de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals Boti García Rodrigo; l'advocada Cristina Almeida; i Marcos Ana, el pres polític que més temps va passar a les presons de la dictadura franquista. Així mateix, han decidit firmar el manifest les periodistes Pilar del Rio i Teresa Aranguren, i l'economista Juan Torres López, que amb Vicenç Navarro ha estat artífex del programa marc de Podem.

Els firmants fan una crida "a tots els ciutadans i ciutadanes de Madrid, al teixit social i als moviments organitzats per construir un nous 'nosotros', basat en valors de progrés i que pensin en les mesures concretes que puguin tornar la dignitat a la ciutadania".

"Aquest projecte ha de sumar el millor d'una esquerra amb experiència de lluita i gestió i l'empenta d'una ciutadania plural, oberta, entusiasta i bregada en la lluita del dia a dia al carrer, en el treball i en les institucions", diu la declaració.

Notícies relacionades

Algunes de les persones conegudes que han subscrit el manifest, com Pedro Almodóvar o Joaquín Sabina, van recolzar el socialista José Luis Rodríguez Zapatero com a candidat del PSOE a les eleccions generals del 2008.