Iglesias convida Tania Sánchez a recular i integrar-se a Podem

El secretari general del partit fa l'oferiment l'endemà que aquest es negués a anar a les autonòmiques amb l'excandidata d'IU

Iglesias allarga la mà a Tania Sánchez. / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

La pilota torna a estar sobre la teulada de Tania Sánchez. El secretari general de PodemPablo Iglesias, ha invitat des de Brussel·les l'excandidata d'IU a integrar-se al seu partit a través d'unes primàries per presentar-se com a candidata a la presidència de la Comunitat de Madrid. Iglesias li allarga la mà a penes unes hores després que Podem hagi tancat la porta a la proposta de Sánchez de crear un partit instrumental on convergissin totes les forces d'esquerres per concórrer als comicis autonòmics. Si bé aquest dimarts el líder del partit a Madrid, Luis Alegre, va tancar la porta a la idea de l'excandidata, l'endemà Iglesias ha tornat a demanar-li que "reconsideri la seva decisió".

Podem va aprovar en la seva assemblea ciutadana, el novembre passat, que concorreria en solitari a les eleccions autonòmiques i vol mantenir-se fidel a aquest principi. Sánchez podria recular i acceptar una entrada al partit lila, que no exigeix militància als seus càrrecs públics i només els sol·licita inscriure-s'hi i tenir l'aval d'un cercle. Els requisits són fàcils d'aconseguir per a Sánchez, però ella sempre s'ha negat en rodó a aquesta possibilitat. "No m'integraré a Podem. Punt", va assegurar en roda de premsa quan va abandonar IU.

Notícies relacionades

Tot i així, Iglesias insisteix: "Tant de bo ho reconsiderin perquè crec que el fet que estiguessin amb nosaltres participant en les nostres primàries ens acostaria al canvi polític a Madrid". El secretari general ha confirmat que "la mà segueix allargada" per a Sánchez perquè considera que la seva experiència és "valuosa" per participar en l'"instrument" que és Podem. L'excandidata d'IU, no obstant, no coincideix amb l'anàlisi d'Iglesias i considera que l'"instrument" adequat per al canvi és un partit instrumental de nova creació on hi hauria tant Podem com la plataforma que els dissidents d'IU han creat amb EquoConvocatòria per Madrid.

Després del 'no' a la proposta de Sánchez i l'oferta d'Iglesias perquè se sumi al projecte del partit lila, l'excandidata d'IU té diverses opcions: anar endavant amb el seu projecte, convertir la plataforma en un partit i buscar pactes postelectorals, recular i integrar-se a les files de Podem o retirar-se. Ella mateixa ho reconeixia en una entrevista a aquest diari el cap de setmana passat: "Potser m'he disparat un tret en un peu".