ELS MINORITARIS

Díez avisa Rajoy que, «com Zapatero, perdrà per mentir»

Iglesias, que avui replicarà al president, l'acusa de dibuixar un país inexistent

2
Es llegeix en minuts
P. S.
MADRID

La portaveu d'UPD, Rosa Díez, es va queixar de la realitat dibuixada per Mariano Rajoy en les seves intervencions i li va fer una advertència: «Perdrà les eleccions pel mateix que les va perdre el senyor Zapatero: per mentir als espanyols».

El cap de l'Executiu es va burlar d'ella per aquest auguri i li va retreure les enquestes en què UPD queda per darrere de Ciutadans. «Sí, sembla que vostè tindrà resultats molt brillants», va apuntar amb ironia el president del Govern.

Igual que Pedro Sánchez (PSOE), Díez va esmentar en el seu primer minut del discurs la bèstia per a Rajoy: Luis Bárcenas. La dirigent de la força magenta va basar bona part de la seva al·locució a ressaltar els casos de corrupció que afecten el PP. I va acusar el Govern de filtrar «dades de l'Agència Tributària» per «perjudicar un rival polític», en referència a Juan Carlos Monedero, secretari de programa de Podem, el nom del qual no va citar.

El cap de l'Executiu, com ja havia fet davant Sánchez, no va entrar en la corrupció i li va criticar que no hagués donat «la seva opinió» sobre les previsions econòmiques del Govern i les reformes fetes.

ACTE DE PODEM AQUESTA TARDA / El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, escenificarà aquesta tarda amb un míting al Círculo de Bellas Artes la seva rèplica a la intervenció de Rajoy, durant el debat sobre l'estat de la nació del Congrés, en què el partit lila no té representació. Així, tot i que Iglesias no pot intervenir en la que és la 25a edició d'aquest debat perquè Podem encara no té representació a les Corts -només al Parlament Europeu-, l'eurodiputat ha volgut celebrar un acte per poder respondre també al president del Govern. Un acte que porta per títol L'altre estat d e la nació.

Notícies relacionades

En una primera valoració des de Brussel·les, Iglesias va assegurar ahir que no confia en les mesures anunciades per Rajoy perquè «ha demostrat estar amb els de dalt», que, en la seva opinió, són «els responsables d'aquest desastre i d'aquesta crisi estafa».

«Com a introducció diré avui que el país que està plantejant Rajoy és un país que no existeix, que s'oblida de les víctimes, que s'oblida dels milions de ciutadans que han sigut víctimes de polítiques ineficaces d'austeritat», va assenyalar en declaracions a la premsa després de reunir-se a l'Eurocambra amb una delegació de treballadors acomiadats de Coca-Cola.