El Govern central considera perjudicial un avançament electoral a Andalusia

Ayllón diu que els comicis treuen "impuls polític" en la sortida de la crisi

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El Govern central considera que els avanços electorals treuen "impuls polític" en un moment en què les reformes són necessàries per consolidar la sortida de la crisi. El portaveu adjunt de Moncloa, José Luis Ayllón, ha fet aquesta reflexió quan se li ha preguntat si l'Executiu veia convenient que la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, avanci els comicis, previstos en un inici per a la primavera del 2016.

Ayllón ha dit que preferia esperar a saber quina és la seva decisió si bé ha comentat que, igual que a Catalunya, "en aquests moments l'objectiu de qualsevol Administració és treballar intensament i no perdre ni un minut per sortir de la crisi". "En aquesta situació, fer eleccions et treu l'impuls polític", ha afegit.

Notícies relacionades

Díaz ha anunciat aquest matí que està embarassada de tres mesos, una notícia que ha fet que augmentin els rumors que decideixi avançar els comicis.

Ayllón ha aprofitat la pregunta plantejada pels periodistes per carregar contra Artur Mas per haver comunicat la seva decisió amb vuit mesos de marge. Mas va anunciar la setmana passada que els catalans aniran a les urnes el 27 de setembre.