El Govern aprova l'avantprojecte de llei de seguretat nacional

El Consell de Ministres debat la iniciativa en plena ofensiva del terrorisme gihadista

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres té previst aprovar en la seva reunió d'aquest divendres l'avantprojecte de llei orgànica de seguretat nacional, un compromís que estava pendent des que es va posar en marxa el Consell de Seguretat Nacional. Fonts del Govern han apuntat que aquesta iniciativa és independent del futur pla nacional de lluita contra la radicalització violenta en el marc de les mesures contra el terrorisme gihadista. La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, explicarà els acords en una roda de premsa que es podrà seguir en directe des de la web d'EL PERIÓDICO.

El text de l'avantprojecte de llei orgànica de seguretat nacional s'ha anat preparant en les diverses reunions mantingudes pels membres del Consell de Seguretat i és conseqüència del desenvolupament de l'Estratègia Nacional de Seguretat aprovada pel Govern el maig del 2013. Una estratègia que va ser consensuada amb el PSOE i que preveu una dotzena de riscos i amenaces, entre elles el terrorisme.

Notícies relacionades

La citada Estratègia de Seguretat Nacional contempla la redacció d'una llei de seguretat nacional amb l'objectiu de millorar la coordinació entre departaments ministerials en la seva actuació davant situacions d'emergència.

El Govern també aprovarà aquest divendres la cartera comuna de serveis del sistema nacional d'ocupació.