Pedro Sánchez a Mas: "Prou de fracturar la societat catalana"

El líder socialista acusa el president Mas de tenir "un projecte de país excloent"

1
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA / WASHINGTON

El secretari general del PSOEPedro Sánchez, ha criticat aquest dijous a Washington la decisió d'Artur Mas d'avançar les eleccions catalanes per al pròxim 27 de setembre.“El senyor Mas compta per un any i mig les seves legislatures i, en conseqüència, està demostrant la seva incapacitat per governar la presidència de la Generalitat”, ha dit a la premsa espanyola després de reunir-se amb l'exsecretària d'Estat dels Estats Units, Madeleine Albraight.“Prou d'anticipar eleccions, de dedicar el temps a una batalla de poder que no té res a veure amb les preocupacions de la ciutadania”, va afegir el líder socialista.

Notícies relacionades

Sánchez va opinar que el pacte per anticipar les eleccions “té més a veure amb el fracàs de Mas i Junqueras que amb el sentiment de la població per una independència” i es va mostrar confiat que els catalans optin per una opció de govern diferent al setembre.

“Nosaltres tenim una proposta per a concòrdia i la convivència i no per a la fractura, que és el que està fent el senyor Mas, que és crear un projecte de país excloent”, va assegurar Sánchez, que ha viatjat a Washington per presentar el seu programa econòmic i realçar el seu perfil presidenciable. “Ja n'hi ha prou de fracturar la societat catalana. És hora de tenir una Generalitat ocupada i preocupada pels problemes dels catalans”, va declarar en la capital nord-americana.