PUBLICAT AL 'BOGC'

Interior ascendeix el fill de Tejero, que va ser cessat per celebrar l'aniversari del 23-F

Antonio Tejero Díez passa de tinent coronel a coronel de la Guàrdia Civil

El general Tejero i el seu fill van celebrar el 33 aniversari del 23-F en una caserna de la Guàrdia Civil. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de l'Interior ha ascendit a coronel de la Guàrdia Civil Antonio Tejero Díez, fill del líder del cop d'Estat del 23-F, segons ha publicat el 'Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil' ('BOGC') aquest dimarts. Tejero Díez, que fins ara era tinent coronel, va ser cessat el març passat per organitzar un dinar a la caserna de Valdemoro (Madrid) amb alguns dels protagonistes del cop en el seu 33è aniversari. Poc després de l'incident, l'Audiència Nacional va ordenar la seva restitució.

Així, l'ordre 160/12104/14 del 9 de setembre contempla que el fins ara tinent coronel "ascendeix a la plaça immediatament superior", que en el rang de l'Institut Armat és la de coronel. "El tinent coronel Antonio Tejero Díez, del Grup de Reserva i Seguretat Número 1, Valedemoro (Madrid), ascendeix amb antiguitat de 23 de juliol del 2014".

Segons s'exposa en la publicació, Tejero Díez "ha dut a terme satisfactòriament, en comissió de servei, les seves funcions al Servei d'Armament de la Subdirecció de Suport, i ha adquirit experiència en la gestió dels recursos que corresponen a l'àmbit de la Subapo --Cap d'Anàlisi, Optimització i Gestió Interna--, fet que, unit a la titulació que ja tenia en aquest camp, el fan idoni per continuar prestant els seus serveis en aquesta subdirecció". A més, el butlletí afegeix que l'ascens correspon a "necessitats del servei, i la permanència és forçosa d'un any".

PAELLA A LA CASERNA

Notícies relacionades

Antonio Tejero Díez va convidar el febrer passat a un dinar al seu quarter el seu pare, Antonio Tejero Molina, i altres persones implicades en el 23-F, com, entre altres, l'excapità de la Guàrdia Civil Jesús Muñecas Aguilar, condemnat a cinc anys pel cop i reclamat per l'Argentina, juntament amb l'exinspector Antonio González Pacheco, àlies 'Billy el Niño', per tortures durant el franquisme.

Aquest fet li va costar el cessament com a tinent coronel de la Guàrdia Civil, encara que després de recórrer la suspensió, l'Audiència Nacional va ordenar la seva restitució el maig passat i va deixar sense efecte la decisió d'Interior.