EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Homs garanteix la "fonamentació jurídica" necessària per al 9-N

Homs considera una simplificació parlar d'un bloc de cinc membres contra quatre en el dictamen del Consell de Garanties

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, garanteix la fonamentació jurídica necessària per al 9-N / ALBERT BERTRAN / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Barcelona

El conseller de Presidència i portaveu del Govern català, Francesc Homs, ha afirmat que "una lectura del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries i de la sentència del Tribunal Constitucional del març sobre la declaració de sobirania del Parlament" porta a "concloure que hi ha sòlids arguments jurídics perquè, una vegada la llei de consultes sigui aprovada, poder procedir a la convocatòria" del 9-N.

Notícies relacionades

Homs ha tret importància al fet que quatre dels nou integrants del Consell de Garanties hagin emès un vot particular contra la resolució, afirmant que no es pot establir una simplificació que existeix un bloc de cinc membres contra quatre.

Emplaçament a Rajoy

El portaveu de l'Executiu català ha subratllat en roda de premsa que la consulta es podrà celebrar amb "tota la fonamentació jurídica" necessària. Per això ha demanat al Govern de Mariano Rajoy "que no posi traves en l'exercici de la democràcia que preveu l'ordenament jurídic espanyol". "Només faltaria que no permetés exercir la democràcia", ha advertit.