REVISTA DE PREMSA

Luxemburg també va amagar diners dels ERO

El Mundo assegura a la seva portada que l'exconseller andalús Ojeda va ocultar part de la seva fortuna en una societat del paradís fiscal

2
Es llegeix en minuts
ALFONS RIBERA / Barcelona

Segons es desprèn de la primera pàgina d'El Mundo, Luxemburg hauria pogut amagar diners dels ERO, ja que assegura que l'exconseller andalús Ojeda, imputat en el frau de la formació, va comprar el 1997 el 20% de Compagnie Générale Schengen d'aquest paradís fiscal per set milions d'euros. Un nou braç en aquesta hidra en què s'ha convertit la corrupció a Espanya.

També destaca el quiosc d'avui que la UE ha demanat que s'investigui Gibraltar pel frau dels cigarrets, que alguns mitjans valoren en 1.200 milions d'euros. I lògicament, totes les portades recullen la victòria d'Erdogan a Turquia, un home que està modernitzant econòmicament el país i feudalitzant-lo, a la vegada, amb la lenta però imparable introducció de la religió en la societat, des de l'educació fins a la milícia i l'Administració.

Les portades dels diaris

El País: "La UE reclama una investigació del contraban a Gibraltar"; "Erdogan obté el suport per consumar el seu projecte a Turquia"; "Pedro Sánchez anunciarà al setembre que optarà a la presidència"; "La fluctuació de divises danya les empreses espanyoles"; "El repte de tractar una malaltia sense cura. Els pacients d'Ebola llancen una crida desesperada d'ajuda a Occident".

Abc: "La UE acorrala Gibraltar per contraban de tabac i blanqueig de diners"; "Enterrats vius a l'Iraq".

La Razón: "L'Audiència avala un premi a Otegi per la seva contribució a la pau"; "La UE investiga el contraban de tabac a Gibraltar"; "L'evacuació de Pajares, referent 

El Mundo: “Ojeda va ocultar part de la seva fortuna en una societat a Luxemburg”; “Turquia atorga poder absolut a Erdogan en les presidencials”; “Márquez fa història amb la seva desena”; “Brussel·les exigeix investigar Gibraltar i els seus 1.200 milions de frau amb els cigarrets”; “La Guàrdia Civil dóna l'alto a la República Centreafricana”; “Suplanta la seva mare difunta per cobrar una pensió de 1.000 euros”.

EL PERIÓDICO: “Coaching per a aturats”; “Erdogan. Un sultà per a la Turquia del segle XXI”; “La irrupció de Podem obre esquerdes en el PP i el PSOE”; “Les denúncies per robatori de metall comencen a caure, segons els Mossos”.

La Vanguardia: “Rajoy demana als ministres que atenguin la llista de Mas”; “Els turcs donen un xec en blanc a Erdogan”; “La demanda de busseig es desborda a les illes Medes”; “Dotze espanyols atresoren 28.000 milions d'euros”; “Marc Márquez fa història: desè triomf consecutiu”.

Notícies relacionades

El Punt: “Les rebaixes confirmen la recuperació del consum”; “Un mes per a la gran Diada”; “Erdogan aconsegueix la majoria absoluta en les eleccions turques”; “Marc Márquez obté la desena victòria en Moto GP”.

Ara: “Alemanya: Segon país més beneficiat per la integració europea”; “Quart alto el foc a Gaza en un mes d’hostilitats”; “ERC posa en dubte que CiU els vulgui al Govern”; “Márquez: 10 victòries en 10 anys”.

Temes:

Luxemburg