SENTÈNCIA JUDICIAL

L'Audiència Nacional absol els acusats del setge al Parlament

Dels 19 implicats, només en condemna un per una falta de danys pels fets de juny del 2011

Els mossos intervenen contra els indignats que volen frenar el debat sobre les retallades al Parlament, el juny del 2011.

Els mossos intervenen contra els indignats que volen frenar el debat sobre les retallades al Parlament, el juny del 2011. / RICARD CUGAT (El Periódico)

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / Barcelona

L'Audiència Nacional ha absolt per falta de proves 18 dels 19 acusats pel setge al Parlament el juny del 2011. A l'altre implicat l'ha condemnat per una falta de danys. La sentència, de 127 pàgines, s'ha fet pública aquest dilluns.

Els fets van tenir lloc el 15 de juny del 2011, quan el president, Artur Mas, i diversos diputats van haver d'accedir en helicòpter a la Cambra catalana, el dia que havien d'aprovar els pressupostos, davant l'acció dels indignats que es van manifestar contra les retallades socials.

L'Audiència considera que no és possible acreditar exactament qui va participar en els altercats i que no hi ha prou proves per condemnar-los. Com a exemple d'aquest últim argument, assenyala que el cotxe del president de la Generalitat no portava cap distintiu que acredités que era ell qui hi anava.

Una discrepància

Notícies relacionades

Un dels tres magistrats del tribunal ha emès un vot particular al considerar que alguns dels absolts haurien d'haver estat condemnats.

El fiscal reclamava per als acusats cinc anys i mig de presó i una multa de 7.500 euros per a cadascun. La defensa va demanar l'absolució perquè la sentència servís "per a la pau social". El Parlament, la Generalitat i el pseudosindicat Manos Limpias han exercit l'acusació particular en la causa.