CONFESSIONS A 'ABC'

Loquillo carrega contra el titular de l''ABC': "És impossible que jo hagi dit això"

"A Catalunya volen que votem per acabar amb la democràcia, igual que els nazis", va titular el diari madrileny

Loquillo.

Loquillo. / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts

El cantant Loquillo ha desmentit aquest dimecres l'entrevista publicada al diari 'ABC' amb el titular "A Catalunya volen que votem per acabar amb la democràcia". "Estic molt enfadat, molt", ha dit el cantant a la ràdio (en una entrevista amb Jordi Basté, a 'El món a RAC1'), i al seu compte de Twitter, on ha aclarit: "Davant la vergonyosa manipulació de les meves declaracions a 'ABC', vull deixar clar: Em referia a l'agressió a Pere Navarro, en cap cas al dret a decidir dels catalans del qual sempre m'he manifestat a favor dins de la legalitat".

Loquillo també ha dit que "tot això ve per l'agressió a Pere Navarro. A mi em van dir que el que havia passat era producte de la situació del malestar civil de la societat catalana i producte de tots els enfrontaments nacionalistes'". "Vaig respondre que l'agressió a Navarro i al polític que sigui no és una agressió d'una ideologia a una altra, és una agressió nazi. I ja pot ser el polític que sigui. Qualsevol persecució d'un polític escollit democràticament pels ciutadans és un fet que s'ha de denunciar", ha explicat a la ràdio.

"Sobre si els que estan a favor d'anar a votar són nazis: 'No'", ha comentat Loquillo, per afirmar: "Qualsevol que em conegui: ¿com puc dir jo això? ¡És impossible! Per això dic que estic flipat i al·lucinat".

Frases entre cometes en qüestió

En l'entrevista publicada per 'ABC' es posen entre cometes les següents frases sobre l'opinió del cantant i el procés sobiranista:

"Mas s'ha passat de frenada (...). Ha donat als catalans unes expectatives impossibles de materialitzar. Si vol un referèndum d'aquest calibre s'ha de cenyir a la llei, i això exigeix el canvi a la Constitució. El que no és la llei és 'pels meus collons' (...). El que s'està dient és: 'Votem per acabar amb la democràcia', ni més ni menys. El mateix que demanaven les S.A. nazis". Segons Loquillo, a Catalunya "s'emmordassa la premsa, els dissidents són exclosos, apareixen llistes negres de periodistes i artistes…".

Artistes arraconats

Notícies relacionades

"Antonio Orozco, Sergio Dalma, no existeixen per a la premsa catalana. Love of Lesbian igual. Van rebentar el festival Sonorama i no es va esmentar en cap mitjà català. A Estopa poc va faltar perquè els fessin fora de Catalunya per dir que no eren independentistes i ser mig extremenys. Jo sóc català i de Barcelona, sóc dels seus, així que amb mi tenen un problema. S'han de dir les coses clares, perquè quan comença a haver-hi fins i tot agressions a polítics…".

Sobre l'agressió a Navarro, deia en l'entrevista: "És un salt qualitatiu que em fa por". "És clar que no és per prendre-s'ho en broma, és molt perillós. Quan tot això passa, deia, s'ha de començar a reflexionar de veritat, amb responsabilitat, perquè si no hi pot haver un verdader desastre".