REACCIONS A LA INFRACCIÓ DE LA 'LIDERESA'

Botella, sobre l'incident d'Aguirre: "La llei és igual per a tothom"

L'alcaldessa de Madrid dóna suport als agents de mobilitat, i atorga "presumpció de veracitat" al seu testimoni

Un jutge decidirà si obre diligències a la presidenta del PP madrileny per delicte o falta després de rebre l'atestat policial

Ana Botella defensa la presumpció de veracitat dels agents de mobilitat. / ATLAS / FOTO: MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / València

L'alcaldessa de MadridAna Botella, ha insistit que "la llei és igual per a tothom" en relació amb la infracció de trànsit comesa dijous a la tarda per la presidenta del PP madrileny, Esperanza AguirrePPEsperanza Aguirre, i que aquesta última nega acusant, al seu torn, els policies que la van denunciar. Botella ha repetit aquesta frase fins a tres vegades a preguntes dels periodistes a les portes del Palau de la Música de València, on aquest divendres al matí ha començat la 21a Unió Intermunicipal popular.

La regidora madrilenya també ha assenyalat que hi ha "presumpció de veracitat" de les declaracions aportades pels "agents de l'autoritat" implicats, i així es posiciona a favor de la seva versió dels fets. En aquest sentit, Botella ha assegurat, a més, que "tot seguirà el procediment legalment establert".

Preguntada sobre si creu que l'actuació d'Aguirre ha de tenir alguna conseqüència política per a l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Botella ha aclarit la qüestió. "No em correspon a mi", ha al·legat, fer aquesta valoració. 

El successor d'Aguirre al capdavant del Govern autonòmic, Ignacio González, també s'ha referit a la polèmica assenyalant que Aguirre ja ha demanat disculpes per l'incident i que el tema "no té més recorregut". "Ja ha donat les seves explicacions i ha demanat perdó", ha dit en un acte a Guadalix de la Sierra. Tot i disculpar-la en certa manera, ha avalat les paraules de Botella al considerar "evident" que els agents "tenen presumpció de veracitat". "No ha dit res que no sapiguem", ha apuntat.

Delicte o falta

Un jutge d'instrucció haurà de decidir si obre diligències contra la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, per un delicte de desobediència per una falta contra l'ordre públic quan rebi l'atestat policial sobre els fets ocorreguts aquest dijous després d'aparcar en un carril bus de la Gran Vía.

Fonts jurídiques han explicat a Europa Press que el procediment penal arrencarà quan l'atestat policial sigui traslladat al Deganat dels jutjats ordinaris i aquest recaigui sobre un jutge instructor. Aquest divendres la Policia encara no havia traslladat la denúncia al jutjat, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, i tampoc ho podrà fer aquest cap de setmana al considerar-se dissabte i diumenge dies inhàbils.

Serà quan la denúncia arribi al Deganat quan el magistrat decidirà si obre o no diligències per investigar bé un delicte de desobediència de l'article 550 del Codi Penal o bé una falta contra l'ordre públic, recollida en l'article 634.

Notícies relacionades