Rajoy ofereix a inversors dels EUA "una Espanya pròspera i amb dret a l'esperança"

El president ha exposat la imatge de la recuperació de l'economia espanyola davant la Cambra de Comerç nord-americà

Rajoy ven Espanya davant la Cambra de Comerç de Washington. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha presentat aquest dimarts als principals inversors dels Estats Units el "canvi de cicle" de l'economia espanyola, que ha qualificat de "pròspera, sana i duradora en el temps", i ha dit que, amb les seves reformes, Espanya s'ha guanyat "un fundat dret a l'esperança".

Rajoy ha exposat la imatge de recuperació de l'economia espanyola en la seva intervenció davant la Cambra de Comerç nord-americà, l'acte central de la seva segona jornada de visita oficial a Washington,

El president d'aquesta Cambra, Thomas J. Donohue, ha presentat Rajoy, de qui ha destacat que, "amb el seu fort lideratge" està complint els compromisos d'Espanya.

En la via de la recuperació

En el seu discurs, el cap del Govern ha recalcat que Espanya està en la via de superar els problemes econòmics que encara té pendents, principalment el de la desocupació, i ha garantit que els 47 milions d'espanyols no es resignen a desfer el camí d'èxit que han protagonitzat en les últimes dècades.

Igual que ahir quan es va entrevistar amb el president dels Estats UnitsBarack Obama, Rajoy ha fet una comparació de la situació d'Espanya fa només un any, amb moments"d'enorme dificultat", i la que viu en l'actualitat.

Igualment, ha recordat les principals reformes que ha posat en marxa el seu Govern, i ha considerat que els ciutadans són el principal actiu d'un país que encara la via del creixement econòmic i la creació d'ocupació. Es tracta, segons ell, d'una societat "compromesa, responsable i decidida a presentar batalla per recuperar els nivells de benestar que es mereix".

Crida als inversors nord-americans

Rajoy ha subratllat que el creixement econòmic d'Espanya serà sòlid i sostenible i que el seu nou patró de creixement està fonamentat en la competitivitat.

Notícies relacionades

Ha destacat també el paper que juguen les petites i mitjanes empreses en la recuperació i ha reiterat la seva crida als inversors nord-americans perquè tinguin més presència a Espanya i perquè parlin bé del país perquè, amb això, ha dit, només estarien constatant una veritat.

Rajoy ha donat un suport especial ha donat a les negociacions entre la Unió Europea i Estats Units per aconseguir un tractat de lliure comerç, un objectiu que ha recalcat que reportaria enormes beneficis a les dues parts.