El fill d'Aznar a Blesa: "Amb els pèls que s'ha deixat per tu, és impresentable el que has fet"

José María Aznar Botella, fill de l'expresident, va protestar a l'aleshores president de Caja Madrid per no acceptar un projecte milionari impulsat pel seu pare

El financer va respondre que l'entitat de crèdit no podia accedir a la seva petició perquè no era el seu "cortijo"

Miguel Blesa surt de la presó acompanyat del seu advocat.

Miguel Blesa surt de la presó acompanyat del seu advocat. / Kiko Huesca (EFE)

1
Es llegeix en minuts

"Amb els pèls que s'ha deixat per tu, i han estat molts, em sembla impresentable el que has fet o no has fet", li va dir el fill gran de José María Aznar a Miguel Blesa en un SMS que l'expresident de Caja Madrid va reenviar al seu correu electrònic. "No es mereixia aquesta decepció", continuava el missatge rebut el juliol del 2009 i publicat aquest dimecres per eldiario.esJosé María Aznar Botella, llavors de 31 anys, reprenia l'amic del seu pare perquè la caixa d'estalvis que presidia gràcies a la seva intermediació havia rebutjat un projecte impulsat per Aznar.

L'expresident del Govern pretenia que l'entitat financera pagués 54 milions d'euros per la compra de les obres de l'artista Gerardo Rueda i que la fundació Caja Madrid costegés la construcció d'un museu dedicat a aquest artista a la capital. L'entitat financera va vetar el projecte impulsat per Aznar al considerar-lo "innecessari i inabordable", en paraules de Rafael Spottorno, ara cap de la Casa del Rei.

Aquest rebuig va costar a Blesa la reprimenda del fill gran d'Ana Botella i José María Aznar. 'El País' ha avançat part d'aquesta conversa, que es completa amb altres SMS als quals ha accedit en exclusiva eldiario.es a través d'una font anònima derivada pel Partit X.

Blesa va respondre al primogènit que no sabia a què es referia, i després va afegir: "No vull pensar que m'estàs parlant del teu pare i Rueda", segons figura en la correspondència de l'exbanquer ara coneguda.

L'endemà, la conversa continua i Blesa li explica al primogènit d'Aznar que el projecte no ha tirat endavant perquè la caixa té uns "procediments", i que no és el seu "cortijo".

Notícies relacionades

El fill gran d'Aznar, segons eldiario.es, ha acabat lligat professionalment a la nova Caja Madrid, és a dir, Bankia. Aznar fill treballa com a 'aconseguidor' en un conegut fons voltor, Cerberus. Aquest fons va comprar fa escassos mesos la filial immobiliària de Bankia i s'encarregarà de gestionar, d'aquí endavant, els immobles que s'havien quedat en el balanç de la caixa.

Els contactes d'Aznar júnior són un dels seus principals actius per treballar en aquest fons, que intentarà treure tot el suc al totxo de Bankia i als seus crèdits més arriscats. Part del negoci que farà aquest fons inclou pisos que ja pertanyen al banc dolent.