Zaragoza deixa temporalment l'executiva del PSOE pel 'cas Método 3'

L'exsecretari d'organització del PSC s'aparta fins que s'aclareixi la seva vinculació amb els casos d'espionatge

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / Barcelona

L'exsecretari d'organització del PSC i diputat al Congrés, José Zaragoza, ha renunciat temporalment al seu càrrec a l'executiva del PSOE fins que s'aclareixi la seva vinculació amb els episodis d'espionatge de Método 3. El dirigent socialista ha pres aquesta decisió després de conèixer-se que va encarregar el 2010 espiar l'actual alcalde de Badalona, el popular Xavier García Albiol, per comprovar si residia en aquesta localitat, una informació avançada aquest dimecres per EL PERIÓDICO. A primera hora del matí, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, havia reclamat al PSC que prengués mesures respecte a Zaragoza, que mantindrà, no obstant, el seu escó a la Cambra baixa.

Notícies relacionades

En un comunicat, el diputat justifica la seva decisió d'apartar-se de l'executiva del PSOE, l'únic càrrec orgànic que mantenia en l'actualitat, "per no perjudicar el partit" i a l'espera que la justícia aclareixi el cas que l'esquitxa. Però, al mateix temps, es ratifica "en totes declaracions públiques fetes fins avui". "En el període en què he sigut secretari d'organització del PSC, no he utilitzat mai cap instrument il·legal com a mitjà per desenvolupar la meva actuació política", assevera Zaragoza.

Segons la informació publicada aquest dimecres, Zaragoza va remetre un correu electrònic el febrer del 2010 a la directora de seguretat de Método 3, Elisenda Villena, imputada en el cas, en què donava l'OK perquè indagués sobre García Albiol, llavors regidor a l'Ajuntament de Badalona, un dia després que, en un altre 'e-mail', Villena l'informés que el regidor vivia a Barcelona, i no a Badalona.