ESPIES.CAT

La jutge del 'cas Método 3' imputa la responsable de finances del PSC

Terradas nega que l'encàrrec de l'espionatge de La Camarga el fes el partit i qualsevol relació contractual amb l'agència

Un dels noms que ha aparegut durant les indagacions és el del diputat socialista al Congrés José Zaragoza

La policia ha registrat la seu dels socialistes catalans i s’ha incautat d’un ordinador. / periodico

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / Barcelona

La jutge que investiga el cas de l'espionatge al restaurant La Camarga ha imputat la gerent del PSC, Lluïsa Bruguer. Aquesta decisió judicial abona la teoria que l'encàrrec de la gravació de la conversa entre la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, i María Victoria Álvarez, l'examant de Jordi Pujol Ferrusola, va partir dels socialistes. El secretari d'organització del partit Esteve Terradas s'ha declarat "absolutament convençut" que els socialistes no van ordenar l'espionatge i ha assegurat que el PSC no ha tingut "cap relació contractual" amb l'agència de detectius Método 3.

El diputat del PSC al Congrés i exmembre de la direcció del grup parlamentari socialista José Zaragoza es va veure involucrat en la investigació al desverlar-se que havia fet encàrrecs al grup de l'agència de detectius Método 3. La policia ha confiscat l'ordinador de Bruguer a la seu del PSC del carrer Nicaragua per ordre de la titular del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona. Zaragoza va negar haver espiat el dinar entre Camacho i Álvarez.

Terradas ha confirmat en roda de premsa que la incautació de l'ordinador de Bruguer pretén trobar indicis o proves que l'encàrrec de l'espionatge de La Camarga es va originar al PSC. El dirigent socialista ho ha negat a l'assegurar que el seu partit no ha tingut "cap relació contractual" amb Método 3 i s'ha mostrat "totalment convençut" que els socialistes no van ordenar la gravació de la conversa entre la líder popular i l'ex del fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Col·laboració amb la justícia

Notícies relacionades

Terradas, que ha dit que el partit no s'ha posat en contacte amb Zaragoza, ha volgut aclarir que la policia no ha fet cap registre a la seu del partit i que ha estat al local uns 45 minuts, deprés dels quals s'ha emportat l'ordinador de la gerent. El PSC afirma que ha prestat i seguirà prestant "la màxima col·laboració" amb la justícia. "Som els primers interessats en el total i ràpid aclariment d'aquests fets", apunta el PSC en un comunicat.

El partit no té previst prendre cap mesura orgànica contra Bruguer ja que es tracta d'una treballadora i no d'un càrrec polític.