Teresa Forcades i Arcadi Oliveres impulsen una candidatura electoral

La plataforma, que agruparà descontents i indignats, es presentarà en les pròximes eleccions catalanes

La idea és convocar una "assemblea constituent" per definir "el nou model d'Estat i d'ordenació socioeconòmica"

Teresa Forcades i Arcadi Oliveres.

Teresa Forcades i Arcadi Oliveres.

2
Es llegeix en minuts

La monja benedictinaTeresa Forcades i el professor d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Justícia i Pau,Arcadi Oliveres, han decidit impulsar la creació d'unaplataforma electoral que agruparà els moviments dedescontents i indignats per presentar-se a les pròximes eleccions catalanes. Forcades i Oliveres ho van anunciar dimecres durant una entrevista al programa de TV-3 'Singulars', en què van fer públic unmanifest que aposta per avançar cap a la convocatòria d'una assemblea constituent "per definir el nou model d'Estat i d'ordenació socioeconòmica" per a Catalunya. Això, van apuntar, és el primer pas cap a una "nova Constitució per a la República Catalana".

Segons han explicat, la intenció d'Oliveres i Forcades és impulsar la plataforma i recollir adhesions, encara que cap dels dos figuraria a la llista electoral que es pretén confeccionar de cara als pròxims comicis catalans. "Només volem fer de catalitzadors del projecte", ha subratllat l'economista. Forcades ja va apuntar fa uns dies la necessitat d'una plataforma electoral per "intentar canviar un sistema polític i econòmic que no ens agrada". "Ha de ser una cosa col·lectiva per canviar les coses", ha afegit Oliveres.

Oliveres i Forcades han creat una web (procesconstituent.cat) en què han penjat el manifest que reivindica la convocatòria d'unprocés constituent a Catalunya i on pretenen recollir les adhesions de persones i institucions que vulguin implicar-se en el projecte, que podrien presentar oficialment la setmana que ve.

Contacte amb líders socials

Els dos impulsors de la plataforma ja han explicat el seu projecte a persones com l'exregidor socialistaItziar González que, segons Oliveres, "és la més entusiasta de tots amb aquest projecte", i amb la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH),Ada Colau, que també ha mostrat la seva simpatia per la iniciativa "que està estudiant".

Notícies relacionades

"Volem que sigui una gran coalició que canviï aquesta situació que no ens agrada", ha insistit Oliveres, que reconeix que també ha explicat el projecte al líder d'ICV,Joan Herrera, i als membres de lesCUPi tots dos han acollit la idea amb simpatia "i tenen ganes de sumar-s'hi".

El projecte vol sumar partits polítics, moviments socials i persones individuals per crear una plataforma electoral que revolucioni el panorama polític i econòmic actual. "No volem que sigui una candidatura més, sinó formada per persones que lideren moviments i que intenti ajuntar tota la gent disconforme amb la situació sociopolítica actual", ha afegit l'economista, que és un dels referents delmoviment 15-M a Catalunya.