Homs avisa ERC que les retallades seran el doble

El portaveu en funcions reitera que les eleccions han ratificat la consulta sobiranista

No tanca la porta al PSC malgrat la no disponibilitat socialista a un pacte estable

Homs preveu una retallada de més de 4.000 milions d’euros per al 2013. / periodico

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Barcelona

El portaveu en funcions del Govern,Francesc Homs, ha assegurat que lesretallades pressupostàriesper al 2013 seran de 4.000 milions d'euros, xifra equivalent a la suma de les aplicades en els dos anys anteriors. Homs ha avisat que "d'on no n'hi ha no en raja" i ha avisat els eventuals socis del futur Govern, en relació amb ERC o el PSC, que aquest objectiu s'haurà de mantenir en qualsevol cas encara que s'arribi a un acord de governabilitat.

En la compareixença posterior a la reunió del Consell Executiu, Homs ha afirmat que CiU està disposada a "parlar de tot" amb ERC i el PSC en les negociacions, però sota la premissa, segons Homs, que el mandat de les urnes ha estat el de mantenir la convocatòria d'una consulta sobre el dret a decidir.

Notícies relacionades

Homs ha afirmat que les transferèncias de l'Estat pel que fa al finançament autonòmic baixen, i que creix el capítol d'interessos del deute, de 919 milions a 2.300 per a l'any que ve. El portaveu en funcions ha afegit els "deutes pendents de l'Estat" amb la Generalitat per advertir de la necessitat d'executar més tisorades malgrat que el preisdent Artur Mas va advertir en l'última execució de retallades del risc de "tocar os" en l'Estat del benestar.

Bon assaig general

"És un molt bon assaig general de la consulta", ha afirmat Homs respecte a les eleccions, i ha reiterat que el mandat de les urnes és el de portar a terme la consulta sobre autodeterminació.