MIRADOR

'Sarrià-Sant Gervasi is not Barcelona'

2
Es llegeix en minuts
Carles Pastor
Carles Pastor

Periodista

ver +

Ahir vaig recollir de terra al passeig de la Bonanova un full volander que no em resisteixo a reproduir íntegrament. El pamflet, que firma una plataforma ciutadana fins ara desconeguda, diu així:

«Veïns i veïnes de Sarrià-Sant Gervasi: ha arribat l'hora de reivindicar els nostres drets. Els veïns i veïnes d'aquest districte sospitem que paguem més taxes i tributs a l'Ajuntament de Barcelona que els de la resta de la ciutat, però rebem menys inversió pública que els altres. Per demostrar que tenim raó, reclamem de l'Ajuntament de Barcelona que calculi i publiqui les balances fiscals entre la hisenda municipal i tots i cadascun dels districtes.

Després de conèixer aquestes xifres, les forces vives de Sarrià-Sant Gervasi procedirem a negociar bilateralment amb l'equip de govern municipal de la ciutat un pacte fiscal o concert, que redueixi substancialment l'espoli existent. Aquest districte té un considerable dèficit en infraestructures i pateix també bosses de pobresa, o sigui que no s'hi val adduir que els veïns som, per regla general, acomodats.

Els veïns i veïnes de Sarrià-Sant Gervasi estem disposats a aportar el que sigui just per aconseguir sufragar les despeses de funcionament ordinari de la ciutat, a través d'una quota pactada entre les parts. La resta del que es recapti a Sarrià-Sant Gervasi serà administrat per una Hisenda pròpia del Consell de Districte.

També acceptem pagar una quota de solidaritat per subvencionar els districtes més desafavorits, i la quantia d'aquesta quota serà fixada en l'esmentada negociació bilateral. Ara bé, aquesta quota de solidaritat ha de ser finita en el temps, perquè, si no, no s'incentivarà els veïns d'aquells districtes a prosperar i crear riquesa; al contrari, se'ls acostumarà a una cultura del subsidi que fomenta la mol·lície i l'endarreriment.

No creiem que l'actual situació de crisi econòmica sigui un obstacle per aconseguir els nostres objectius. Al contrari, creiem que és una oportunitat, i que les nostres peticions seran vistes amb simpatia per Europa. Fem una crida a tots els regidors i regidores que resideixin a Sarrià-Sant Gervasi perquè facin un front comú i anteposin la defensa dels legítims interessos dels seus veïns i veïnes del districte a qualsevol altra consideració ideològica o política. Els sindicalistes (pocs) del districte ja s'han adherit a la nostra plataforma.

Si l'Ajuntament rebutja les nostres peticions, li recordarem que Sarrià va ser, fins al 1921, un municipi independent, i Sant Gervasi de Cassoles ho va ser fins al 1897, i que tenim dret a exercir la nostra autodeterminació.

Notícies relacionades

Veïns i veïnes, crideu amb nosaltres: ¡Visca Sarrià! ¡Visca Sant Gervasi!¡Sarrià-Sant Gervasi is not Barcelona! ¡Freedom for Sarrià-Sant Gervasi!»

I vet aquí un gos, vet aquí un gat, aquest conte s'ha acabat.