DESPRÉS DE LA SESSIÓ A LA CAMBRA ALTA

Rajoy fuig de la premsa al Senat

El president, amb aspecte desconcertat, ha evitat les preguntes de la premsa sobre les noves retallades

El president del Govern, Mariano Rajoy, que ha assistit avui a la sessió de control al Govern al Senat, ha evitat parlar amb els periodistes als passadissos. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
GEMMA ROBLES / Madrid

El president delGovern,Mariano Rajoy, ha protagonitzat aquest dimarts a la tarda la sessió de control alSenat. Malgrat les expectatives que havia generat la seva primera intervenció pública després de l'anunci de laretallada extra de 10.000 milions ensanitat ieducació, el dirigent ha evitat mencionar l'assumpte durant la sessió parlamentària.

És cert que s'ha referit a la necessitat d'acabar amb l'excés dedèficit i que, al respondre al socialistaMarcelino Iglesias --que, per cert, tampoc li ha preguntat directament per la polèmica retallada o la prima de risc, malgrat que Rajoy l'havia convidat a fer-ho en la rèplica--, el president ha limitat la seva resposta a defensar la reforma laboral i donar per practicament impossible qualsevol acord amb elPSOE.

Sortida d'urgència

Notícies relacionades

Però l'escena de la jornada s'ha produït quan Rajoy es disposava a abandonar la Cambra alta i s'ha trobat amb un nombrosíssim grup deperiodistes que, atesa la rellevància de la retallada que va anunciar fa 24 hores amb un simple comunicat de premsa, l'esperaven per demanar-li una explicació publica.

No ln'hi ha hagut. És més: la imatge de desconcert del cap de l'Executiu atrapat entre el garbuix de professionals de la comunicació ha estat de les que fan època. Sense obrir la boca, Rajoy, desconcertat, ha mirat cap a un costat buscant una sortida d'urgència, cap a l'altre i, al constatar la dificultat de l'operació, ha optat per girar cua i buscar una porta alternativa a la principal. Una fugida en tota regla.