EL SONDEIG AL PAÍS BASC

Bildu obté el millor resultat a Sant Sebastià i el PNB guanya a Bilbao amb claredat i a Vitòria empata amb el PP

L'aparició de la llista 'abertzale' resta vots a tots els partits i es converteix en decisiva

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

Bildues converteix en laprimera força municipalaSant Sebastiàsegons el sondeig realitzat perIpsos Consultingper a la radiotelevisió basca, Eitb. La formacióabertzale obtindria 9 regidors, davant dels 7 que trauria elPSE, els 5 delPartit Populari els 4 delPNB.Aralares quedaria amb 2 regidors. L'aparició de Bildu hauria perjudicat totes les altres forces polítiques, que veurien disminuïts els seus resultats del 2007. ElPSE-PSOE perdria, segons el sondeig d'Eitb

Notícies relacionades

En el cas de Bilbao, el PNB es reafirma com el partit majoritari, que augmenta de 13 a 14 o 15 el nombre de regidors; mentre que el PP es quedaria amb 5, davant dels 7 que va obtenir el 2007; el PSE passaria de 7 regidors a 4 i Bildu, la força emergent, empataria en nombre de regidors amb 5.

Vitòria, la capital d'Àlaba i del País Basc, registra uns resultats complexos. PP i PSE, que el 2007, van aconseguir 9 regidors cada un, veuen rebaixats els seus resultats. Els populars perden 2 regidors i es queden amb 7 i els socialistes bascos en perden 3 i passen a tenir-ne 6. Bildu pot igualar el resultat amb els seus 6 regidors i l'únic regidor d'Esker Batua podria arribar a ser decisiu si es produeix un empat entre nacionalistes i constitucionalistes a l'hora de formar govern municipal.