preparatius del curs 2011-2012

Ciutadans portarà Rigau davant els tribunals per desacatament a la sentència del Suprem

Cañas denuncia que als impresos de la preinscripció escolar, que comença avui, no es recull la possibilitat de rebre l'ensenyament en castellà

1
Es llegeix en minuts
EFE / Barcelona

Ciutadans (C's) ha anunciat aquest dilluns que portarà als tribunals la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per desacatament a la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre l'ús del castellà com a llengua vehicular als col·legis de Catalunya.

El portaveu i diputat de C's al Parlament, Jordi Cañas, s'ha referit en roda de premsa al procés de preinscripció escolar que ha començat aquest dilluns a Catalunya i ha denunciat que als impresos no es recull la possibilitat de rebre ensenyament en castellà com, ha recordat, va dictaminar la sentència de l'alt tribunal el mes de desembre passat.

En aquest sentit, el portaveu de C's ha anunciat que el seu partit iniciarà un procediment legal per portar la titular del departament d'Ensenyament als tribunals per "insubmissió" i per un presumpte delicte de "desacatament" a les lleis i a les sentències.

"Insubmisos"

"La pressionarem (Rigau) al Parlament i iniciarem accions judicials perquè es compleixin les lleis; no es pot permetre que insubmisos i persones que violen l'Estat de dret segueixin representant la Generalitat", ha indicat Cañas, que ha destacat que, en la seva opinió, "una consellera no ha d'opinar, sinó que ha d'acatar les lleis".

Notícies relacionades

En aquest punt, Cañas s'ha preguntat de "què té por" la consellera d'Ensenyament i ha lamentat que el Govern de CiU respecti el dret a decidir en les consultes sobiranistes com la que se celebrarà el pròxim 10 d'abril a Barcelona, però "no el dels pares" sobre l'ensenyament dels seus fills: "Aquí el dret a decidir no val", ha sentenciat.

El diputat ha avançat que Ciutadans presentarà la setmana que ve a la Cambra catalana una iniciativa legislativa per "adaptar" la llei d'educació a la normativa vigent i a les sentències.