EL SAQUEIG DEL PALAU

La secretària de Millet demana que s'arxivi la seva causa perquè només va fer la seva feina

L'advocat d'Elisabet Barberà remet un escrit al jutge després que comparegués com a imputada

1
Es llegeix en minuts

La secretària de Fèlix Millet durant 35 anys, Elisabet Barberà, ha demanat que s'arxivi la causa en contra seu pel desfalc del Palau de la Música, al considerar que no ha de seguir sent imputada perquè es va limitar a actuar com a secretària sense sospitar del seu cap, com ningú ho feia llavors.

Així consta en un escrit, al qual ha tingut accés Efe, que l'advocat de Barberà ha remès al titular del Jutjat d'Instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, després que l'exsecretària de Millet comparegués com a imputada el 17 de gener.

En el seu escrit, l'advocat de Barberà, Sergi Mercè, subratlla que no hi ha motius per mantenir la imputació contra la seva defensada, perquè aquesta es va limitar al llarg de la seva dilatada trajectòria juntament amb Millet a actuar com a secretària i que per tant no era coneixedora, com sostenen les acusacions, del saqueig de la institució.

Anotacions al dictat

La defensa de Barberà subratlla que es limitava a les seves funcions com a secretària, i anotava documents al dictat de Millet o apuntava els ingressos i les despeses del seu cap al llibre de comptabilitat de les seves despeses personals, encara que sense tenir coneixement de l'origen d'aquests diners.

Com a exemple, en el text remès al jutge s'assenyala que Barberà es limitava a trucar a l'extresorer de CDC Carles Torrent per encàrrec de Millet perquè se citessin, sense que per això se li pugui atribuir a la secretària cap responsabilitat "pels tripijocs que aquesta persona i el seu cap poguessin portar a terme".

Sense sospites

Notícies relacionades

En l'escrit, l'advocat defensor es pregunta si la culpa de Barberà és "no haver sospitat que una de les persones socialment més reconegudes i prestigioses de Catalunya en aquella època estavabuidantel Palau".

Després de recordar que llavors ningú sospitava de Millet, l'advocat es pregunta a l'escrit remès a Solaz si Barberà "¿potser hauria d'haver sotmès a un dur interrogatori el seu cap, Fèlix Millet, un dels més alts representants de la societat civil catalana, a fi que li confessés a ella, la seva secretària, l'origen de les sumes en efectiu?". "¿Potser --afegeix l'escrit--, la secretària havia de denunciar Fèlix Millet per una hipotètica sospita quan les auditories del Palau no havien detectat res?".