A l'ombra de Mas

No diguis blat...

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL DE RIBOT

Artur Mas va tancar ahir solemnement la ­campanya electoral al monestir de Sant Benet de Bages, el mateix lloc triat per la federació nacionalista al gener per llançar la seva candidatura.Mas va fer una declaració institucional -flanquejat una vegada més per les nou senyeresSEnDplena de referències històriques, en la qual va fer una crida a reconstruir Catalunya.

Es pretenia donar tanta transcendència a l'acte que, per primer cop des que va començar la campanya, no es van permetre preguntes dels periodistes. Més sort van tenir un grup de nens del col·legi Joan Bardina, de Sant Boi, que visitaven el monestir i no es van voler perdre l'ocasió de saludar-lo. «T'he vist a la tele», va dir un d'ells aMas. I el líder de CiU li va preguntar: «¿A mi o al que m'imita?». «No, no, el dia que sorties tu», va aclarir el nen. El candidat els va demanar que li expressessin els seus desitjos. «Que ho facis tan bé comPujol», li va contestar un. «¡Que guanyis!», li va deixar anar un altre.

Notícies relacionades

Sense amagar la satisfacció que li produïa tanta confiança en les seves possibilitats, aMasse li va activar el ressort que dispara el mecanis­me d'autoprotecció i va aflorar la part pedagògica, que el va portar a recordar als escolars la dita del «no diguis blat fins que sigui al sac i ben lligat, i no tingui forat». «¿Sabeu què vol dir?», va preguntar. «Que encara no pots dir que guanyaràs les eleccions», van respondre.

Doncs això. Els quadros de la federació nacionalista estan com aquests nens, contents de veure's a prop del que estan segurs que serà el futur president. I com a ells, els insisteixen en la necessitat de ser prudents. CiU ha fet una campanya basada en la necessitat d'un canvi de rumb i que hi hagi un Govern fort que no depengui de ningú. Es diria que creuen haver encertat en el missatge.