congrés comunista

El nou líder del PCE, José Luis Centella, promet reparar les esquerdes d'IU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

L’andalús José Luis Centella es va erigir ahir com el nou secretari general del Partit Comunista Espanyol amb el suport del 85,2% dels vots. Centella, que a diferència d’altres congressos no va haver de competir amb cap altre candidat, relleva Francisco Frutos al capdavant de l’organització amb la promesa de llimar les asprors a Izquierda Unida i «accelerar la jubilació» del Rei per instaurar la tercera república.

Notícies relacionades

El fins ara secretari general del partit a Andalusia va obtenir 429 vots a favor, 72 en blanc i dos de nuls en la votació celebrada en el 18è congrés de l’organització. En la seva primera intervenció com a líder del PCE, va advocar per una «esquerra sense complexos» ni esquerdes per plantar cara i guanyar la batalla a la dreta. Per a això, va reclamar la fi dels conflictes interns que, al seu parer, posen traves a la recuperació d’IU. Centella va insistir, a més, que el comunisme és «present i futur» si es tenen en compte realitats com que milers de persones segueixen morint de fam al món.

NI VERGONYA NI PERDÓ / «El partit reivindica el seu passat heroic i no hem d’avergonyir-nos-en ni demanar perdó per res, sinó que s’ha de lluitar perquè no ens prenguin la memòria», va afirmar Centella, que va subratllar que els comunistes han estat «víctimes» de la història i no «botxins» com alguns volen fer creure. El dirigent del PCE va instar tots els seus militants a manifestar-se «de forma organitzada» el 12 de desembre a Madrid per demostrar que encara existeixen en aquest moment en què «l’imperialisme està mostrant la seva cara més cruel».

Temes:

PCE