Les reivindicacions catalanes

La mofa d'un regidor d'ICV suscita les ires a Extremadura

Imatge de la campanya Apadrina un nen extremeny, que Suñé va publicar al seu bloc diumenge.

Imatge de la campanya Apadrina un nen extremeny, que Suñé va publicar al seu bloc diumenge.

2
Es llegeix en minuts

El suposat anonimat que envolta internet ha tornat a jugar una mala passada a un polític. Lluís Suñé Morales, regidor d'Alternativa Baix Gaià, en l'oposició a l'ajuntament de Torredembarra, i excap de llista d'ICV-EUiA a les eleccions generals per Tarragona, es troba en l'ull de l'huracà per haver instat en to mordaç al seu bloc a apadrinar per 1.000 euros nens extremenys. La Junta d'Extremadura ha anunciat que portarà el cas a la Fiscalia i ha sol.licitat a la Generalitat que hi intervingui i condemni el que considera "un insult i una agressió inacceptables".

Suñé va admetre ahir haver-se equivocat al difondre un cartell amb dos menors seminus i amb la cara i els cabells bruts en què es podia llegir:Un 8,7% del PIB català no és suficient. Apadrina un nen extremeny per 1.000 euros al mes. A la imatge, consten el logotip del Govern d'Espanya i el d'Unicef.

En caràcters més grans i amb la bandera extremenya també figurava la llegendaSOS. Extremadura needs you! (¡Extremadura et necessita!). "He comès un error i ho reconec, però sobretot vull deixar molt clar que no vull provocar cap enfrontament", va assegurar Suñé després de retirar, ahir a mitja tarda, el polèmic cartell, que va penjar a la xarxa diumenge.

Notícies relacionades

El regidor ecosocialista, que es defineix obertament com a "independentista i d'esquerres", va explicar que es va sentir molt indignat després de veure com, malgrat que la publicació de les balances fiscals evidenciava sense pal.liatius la solidaritat catalana, "des de laBrunete mediàticase seguia atiant Catalunya". També va lamentar que la seva acció hagués pogut ferir sensibilitats territorials o personals. "Res més lluny del meu ànim excitar aquest tipus d'animadversions", va assenyalar.

RESPOSTA JUDICIAL Però ja era tard. La Junta d'Extremadura va posar l'assumpte en mans dels seus serveis jurídics per si hi ha matèria delictiva i la vicepresidenta extremenya, Dolores Pallero, va qualificar l'acció de Suñé de "burrada d'analfabet". En el PSOE d'Extremadura van arribar a veure en el cartell "pornografia infantil amb finalitats polítiques". I és que fins i tot el seu propi partit li va retreure la conducta. En un comunicat, el secretari general d'ICV, Jordi Guillot, va qualificar de "desafortunades" i "irresponsables" les declaracions de Suñé al seu bloc, i va assegurar que únicament són l'"opinió personal" del candidat, i no de tot el partit.