CARTELL POLÈMIC

La Junta prendrà mesures contra el regidor d'ICV que proposa apadrinar un nen extremeny

1
Es llegeix en minuts
EFE
MÈRIDA

El Govern extremeny prendrà mesures legals contra el regidor d'ICV-EUiA de Torredembarra Lluís Suñé, que al seu bloc personal es mofa d'Extremadura amb la imatge d'una suposada campanya d'apadrinament internacional sota el lemaApadrina un nen extremeny per 1.000 euros al mes.

La vicepresidenta primera de la Junta, Dolores Pallero, ha fet aquest anunci en una roda de premsa com a resposta a la publicació digital de Suñé, en què apareix una fotografia de dos nens mig despullats i bruts amb el títolExtremadura needs you(Extremadura et necessita).

En la il·lustració, es pot llegir a més, en català, "Un 8,7% del PIB català no és suficient". La Junta d'Extremadura sol·licitarà a més a la Generalitat que es pronunciï al respecte i que condemni aquest tipus d'actuacions.

Ignorància i estereotips

Pallero ha assegurat que en el muntatge del cartell apareix el nom d'Extremadura i la seva bandera oficial, de manera que els serveis jurídics del Govern regional traslladaran la imatge a la fiscalia per si aquests fets poguessin ser constitutius de delicte. Així mateix, ha qualificat el regidor independentista d'"analfabet" i ha apuntat que aquest tipus de fets són fruit de la ignorància i els "enormes tòpics" que acompanyen històricament la regió i la seva gent.

Notícies relacionades

La vicepresidenta primera de la Junta d'Extremadura ha considerat la campanya de Suñé com un "insult" als extremenys i a la dignitat de la seva terra, de manera que ha condemnat "enèrgicament" les manifestacions ideològiques que llança el regidor, "al marge de les idees que defensi cada un", que, ha dit, "són molt respectables".

Finalment, ha afegit que no es permetran els insults a Extremadura ni als extremenys, i que la publicació del regidor català "denigra" la imatge d'aquests.