L'estratègia de l'oposició

Alonso recull felicitacions en la seva última cita com a ministre

El Congrés ratifica enviar avions espies i tripulació a l'Afganistan

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN
MADRID

José Antonio Alonso va tenir ahir una jornada de glòria. A més d'acaparar tots els flaixos, els diputats de tots els grups el van felicitar pel seu nomenament com a portaveu del PSOE al Congrés i van elogiar la seva feina al capdavant d'Interior i Defensa. Pocs polítics aconsegueixen aquest consens. Per si fos poc, va aconseguir, com era previsible d'altra banda, que la Diputació Permanent de la Cambra baixa aprovés a posteriori l'enviament de 36 militars que operaran quatre avions no tripulats a l'Afganistan.

L'OPOSICIÓ

La seva intervenció només va estar eclipsada en part quan el seu antecessor, Diego López Garrido, va entrar a la sala, un cop iniciada la compareixença, i va recollir felicitacions dels seus col.legues socialistes. El ministre de Defensa en funcions va defensar que el Consell de Ministres aprovés fa 11 dies l'enviament dels avions i els 36 militars sense l'autorització del Congrés amb l'argument que serviran per augmentar la seguretat dels més de 700 efectius desplegats al país asiàtic.

Notícies relacionades

Només IU i BNG hi van votar en contra. Gaspar Llamazares (IU) va criticar l'"escalada de compromís militar" assumida per Espanya, en una missió que, segons ell, es confon amb la "guerra preventiva" contra els talibans mantinguda pels EUA.

El PP, per la seva part, encara que va recolzar l'enviament, no va deixar passar l'oportunitat de criticar el Govern per l'escassa informació que proporciona, sobretot José Luis Rodríguez Zapatero, sobre les característiques actuals de la missió.