ELECCIÓ DE CANDIDAT

El PCE insisteix a criticar unes primàries d'IU per correu

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Diversos membres del Partit Comunista andalús van defensar ahir la candidatura de Margarita Sanz com a alternativa a Gaspar Llamazares per encapçalar les llistes en les pròximes eleccions i van criticar el sistema escollit dissabte pel consell polític d'IU per celebrar les primàries . Així, el parlamentari andalús Antonio Romero va assegurar que Sanz és una dona "intel.ligent" que no farà una "política descafeïnada" i "servil" al Govern com l'actual coordinador de la coalició.

Romero va criticar que els afiliats hagin d'elegir el pròxim cap de cartell per correu, un sistema "molt difícil de controlar". En la mateixa línia, el fins ahir coordinador provincial d'IU a Còrdova, va considerar que Llamazares "ja ha acabat la seva etapa" i es va mostrar partidari del vot en urna. Per contra, el coordinador regional de la formació a Castella i Lleó, José María González, va confessar el seu suport a l'actual lí- der d'IU i va dir que el debat que s'està portant a terme en el si de la coalició demostra la seva "vitalitat democràtica". En la seva opinió, no hi ha divisió interna sinó un "moviment polític plural".

Notícies relacionades

SUPORT DELS SIMPATITZANTS

Fonts pròximes a Llamazares assenyalen que el PCE prefereix les urnes perquè les federacions regionals puguin controlar els afiliats. Llamazares no compta amb el suport d'algunes direccions autonòmiques, com a Andalusia o València, però els seus defensors preveuen que sí que compti amb el suport majoritari dels simpatitzants, sobretot perquè és més conegut que la seva rival.

Temes:

PCE