RODA DE PREMSA DEL MINISTRE DE DEFENSA

Alonso afirma que gairebé tots els inhibidors estan instal·lats als vehicles del Líban i l'Afganistan

2
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

El ministre de Defensa, José Antonio Alonso, ha afirmat avui que els inhibidors de freqüència estan pràcticament instal·lats als vehicles desplegats en les missions del Líban i l'Afganistan.

Així ho ha posat de manifest el titular de Defensa, en la roda de premsa en què ha presentat el Pla de Capacitats Militars, al ser preguntat per les missions militars al Líban i l'Afganistan. Després d'indicar que la major part dels vehicles compten amb aquests aparells, Alonso ha explicat que "els inhibidors no són la panacea" contra tot tipus d'atacs, ja que aquests mecanismes de seguretat no inhibeixen bombes activades per mecanismes diferents de radiofreqüència.

El ministre té previst informar pròximament el Parlament sobre la missió del Líban, que a l'octubre complirà un any i en què Espanya seguirà en els mateixos termes que en l'actualitat.

Compareixença al Congrés

Alonso també té pendent una compareixença davant el Congrés, que es produirà en la tercera o quarta setmana d'aquest mes, per demanar l'autorització per a l'enviament de 52 militars a l'Afganistan per formar dos batallons de l'Exèrcit afganès.

A l'Afganistan, Espanya també es proposa patrocinar i finançar una unitat --uns 150 efectius-- de l'Exèrcit afganès, dins d'una iniciativa de la missió ISAF de Nacions Unides. Aquesta iniciativa, que es troba en la seva última fase de definició un cop s'han firmat els protocols entre les autoritats afganeses i espanyoles, suposarà un desemborsament d'entre 3 i 4 milions d'euros, segons estimacions militars.

Per una altra banda, en la mateixa roda de premsa, Alonso ha lloat el treball realitzat per la Unitat Militar d'Emergències (UME) aquest estiu, especialment en les seves actuacions en l'extinció dels incendis forestals a Canàries i Castelló. Ha subratllat el comportament i la professionalitat dels membres de la UME i ha recalcat que el seu treball ha estat reconegut per la població.

Suport per a Sanz per presidir el Comitè Militar de l'OTAN

Així mateix, ha afirmat que després de comprovar in situ el seu treball a Canàries i Castelló té "la millor de les opinions", i ha recordat que el Govern ha fet un esforç molt important per a la creació d'aquesta unitat militar i està justificat. Sobre la candidatura del cap d'Estat major de la Defensa, general Félix Sanz, a presidir el Comitè Militar de l'OTAN, Alonso ha afirmat que el Govern espanyol donarà "tot" el seu suport.

Notícies relacionades

Del general Sanz ha destacat la seva "notable" trajectòria professional i les "molt bones relacions" que manté amb els seus homòlegs i en el si de l'Aliança Atlàntica.

"És l'home òptim per a aquest càrrec", ha afirmat el ministre, que ha afegit que porten "el millor candidat" i volen que surti.