RODANT

La directora de cine Neus Ballús roda part de la seva nova pel·lícula a Parets

"És un territori, tant físic com humà, que està molt poc explorat en el cine," explica Ballús sobre per què roda a Parets

Els actors escollits per la directora, tots amateurs, fan de lampistes i ho són en la vida real.

neus-balls

neus-balls / memoriadepez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de setmana passat, la directora, guionista i productora molletenca Neus Ballús, ha rodat diferents escenes del seu nou llargmetratge 'Seis días corrientes’ al polígon Industrial Llevant de Parets.

Ballús ha escollit Parets i el seu entorn perquè, segons les seves paraules, "és un territori, tant físic com humà, que està molt poc explorat en el cine, i a l’haver nascut a prop d’aquí, sento la responsabilitat de situar algunes històries i parlar del que passa en un entorn no pròpiament urbà".

La nova pel·lícula de Ballús

Durant el rodatge, Neus Ballús va rebre la visita institucional per part de l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, la primera tinenta d’alcalde, Casandra Garcia, i la regidora de Relacions Institucionals, Montserrat Folguera.

La nova pel·lícula parla de la història de tres lampistes que comparteixen sis dies en la seva professió: Pep, Moha i el Valero. "Aquest és el teló de fons per parlar de prejudicis i del que passa quan ens enfrontem a treballar o bé a relacionar-nos amb gent que és diferent de nosaltres", expliquen des del consistori. Els actors escollits per la directora, tots amateurs, fan de lampistes i ho són en la vida real.

Una carrera reconeguda

Notícies relacionades

Ballús ha guanyat, entre d’altres, el Premi María a la millor pel·lícula al Festival de Cine de Cali (Colòmbia) per 'La plaga' (2013); Premi Òpera Prima del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya per 'La plaga' (2014);  Premi Gaudí a la millor pel·lícula, millor direcció, millor guió (amb Pau Subirós), i millor muntatge (amb Domi Parra) per 'La plaga' (2014). També va ser nominada, l’any 2014, com a millor directora novella en els premis Goya per la mateixa pel·lícula.

Més notícies de Parets en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Cine Ajuntaments