Premis de Hollywood

Els millors vestits de l’alfombra vermella dels Oscars 2022

A la primera gala de Hollywood postpandèmia els ‘looks’ ‘nude’ han donat pas a l’alegria dels vermells, maragdes i porprats, sense oblidar el trident guanyador de l’or, plata i negre

Els millors vestits de l’alfombra vermella dels Oscars 2022

AFP / VALERIE MACON / EFE / JAVIER ROJAS / REUTERS / ERIC GAILLARD

  • Més notícies sobre els Oscars 2022, la gala i els premis

  • Multimèdia: el podi històric dels Oscars (i algun fiasco)

6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les estrelles de Hollywood han escollit les millors firmes de la moda del món per enlluernar a l’alfombra vermella de la 94a edició dels premis de l’Acadèmia de Cine de Hollywood, la primera gala, aquesta dels Oscars 2022, amb gairebé plena normalitat, després de dos anys de pandèmia. Els actors ho han donat tot en la tradicional desfilada per la ‘red carpet’ del Dolby Theatre de Los Angeles, amb dissenys d’autor audaços, últimes tendències, models clàssics i algunes eleccions atrevides. I, i si no, preguntin on es va deixar la camisa Timothée Chalamet, que va prescindir de la peça [i ben bé que li quedava].

Els ‘looks’ ‘nude’ han donat pas a l’alegria dels vermells, maragdes, porpres i turquesa, sense oblidar el trident or, plata i negre que mai falla en aquestes nits de gala. Escots de vertigen, metres i metres de tul i lluentons, brodats i sedes per celebrar la festa més important del cine en el món. D’entre tots els seus astres, aquests 10 van brillar particularment pels seus espectaculars dissenys i estils.

Jessica Chastain, de Gucci

Jessica Chastain, que es va emportar el premi a la millor actriu per ‘Los ojos de Tammy Faye’ deixant Penélope Cruz (de Chanel) sense estatueta, va lluir un espectacular disseny de lluentons de Gucci en dos tons, bronze degradat per al cosset i un malva vibrant –color tendència aquesta temporada– per a la llarga faldilla que acaba en una baixa arrissada simulant flors XL. L’actriu, que ja va estar abans nominada per ‘Criadas y señoras’ i ‘La noche más oscura’, ha sigut declarada la reina del glamur i la sofisticació de la nit. El seu estilisme s’ha completat amb unes arracades de diamants, a joc amb un anell llampant, i la seva melena pèl-roja, recollida amb una cua de cavall.

Zendaya, de Valentino

El binomi Zendaya-Valentino conquista les ‘red carpets’ de tots els festivals des de fa temps. La joveníssima actriu de ‘Dune’ –i d’‘Euphoria’– aconsegueix anar sempre impecable amb uns ‘looks’ molt estudiats i sempre de molta tendència (gràcies al seu estilista Law Roach). Si l’any passat va enlluernar amb un agosarat disseny groc de la mateixa firma, en aquesta ocasió s’ha decantat per un conjunt de camisa ‘crop top’ en blanc setinat i amb patró masculí i una faldilla de lluentons platejats i amb llarga cua. Com sempre, la joieria era de Bvlgari (braçalet i collaret). Minimalista, impecable i gens predictible –l’artista aprofita cada alfombra per enlluernar amb un nou estil–, Zendaya aquesta vegada va apostar per un recollit ‘beehive’ (el que va posar de moda Brigitte Bardot) i un maquillatge a joc amb la seva faldilla.

Penélope Cruz, de Chanel

Penélope Cruz ha tornat ser fidel a Chanel, amb un disseny gairebé negre amb butxaques i llaç al coll de lluentons. El vestit de la nominada pel seu paper en ‘Madres paralelas’ era un model confeccionat en teixit setinat i amb un original tall: el cossatge, a l’altura del maluc i un cosset amb botons i un escot creuat amb tancament al coll i una faldilla vaporosa XL. Anava rematat per un faixí o frunziment a la cintura, i un llaç a tall de corbata de llacet i de lluentons platejats. Un sobri però impactant model, digne per a l’ocasió, que porta al darrere 680 hores de feina i 8.000 elements de brodat. El disseny blau nit és una adaptació de la col·lecció d’hivern del 2020 de la Maison francesa. El va acompanyar amb una melena pentinada cap a un costat i amb un aire de trencament i desenfadat.

Kristen Stewart, de Chanel

Kristen Stewart, que estava nominada pel seu paper de Diana de Gal·les a ‘Spencer’, s’ha saltat el ‘dress code’ de l’Acadèmia de vestit llarg per a les dones. Al seu lloc, ha acudit a l’alfombra vermella junt amb la seva parella, Dylan Meyer, amb impactant vestit de jaqueta amb pantalons curts, molt curts, de Chanel. Uns ‘shorts’ en setí combinats amb camisa blanca, en un ‘look’ d’allò més audaç, irreverent, rocker i molt ‘distingit’. A més, Kristen ha lluït una brusa blanca amb botons platejats però oberta fins a la cintura. El toc ‘glam’ l’han posat els talons d’agulla negres de seda. 

Nicole Kidman, d’Armani Privé.

Nicole Kidman, nominada a millor actriu per ‘Being the Ricardos’, va aparèixer espectacular amb un Armani Privé amb pèplum (un disseny retro caracteritzat per afegir volum a la zona dels malucs) i joies firmades per Harry Winston. El vestit en gris metal·litzat blavós tenia l’escot en triangle d’allò més afavoridor, i una cua plena de grans de vidre i brillants daurats i platejats.

Kirsten Dunst, de Christian Lacroix

A joc amb la ‘red carpet’, Kirsten Dunst ha acudit als Oscars 2022 acompanyada del seu marit Jesse Plemons, amb un dels ‘looks’ més romàntics de la nit. La seva elecció ha sigut un disseny de volants i prisatges firmat per Christian Lacroix, que semblava un autèntic ram de roses. El tall, un paraula d’honor clàssic, amb un cos ajustat i faldilla amb molt volum i moviment. En un agosarat vermell passió.

Mila Kunis, de Zuhair Murad

L’actriu Mila Kunis ha sigut una altra de les més elegants dels Oscars 2022, amb un model d’alta costura en rosa pal de Zuhair Murad. D’inspiració grega, el vestit estava confeccionat en seda rosada amb cos cenyit, asimètric i escot cor. Destacava la llarga cua i el pentinat de Kunis, la melena pentinada ondulada cap enrere que li queia de meravella. 

Timothée Chalamet, de Louis Vuitton

Igual com Zendaya, el jove Timothée Chalamet sempre causa sensació amb els seus ‘looks’ d’alfombra vermella. Per a la gran festa de Hollywood s’ha posat un vestit de Louis Vuitton que ha lluit sense camisa, al descobert. La seva gosadia no acabava allà, ja que l’actor ha lluït un elegant ‘blazer’ negre brodat tret directament de la temporada primavera/estiu 2022 per a dona de Nicolas Ghesquière per a la firma Louis Vuitton. Va combinar el dus peces amb elegants botins i molts anells de plata Cartier. 

Notícies relacionades

espai

Andrew Garfield, de Saint Laurent

Entre els nois, un dels més elegants ha sigut l’actor californià Andrew Garfield, que ha destacat amb el seu elegant esmòquing. És un clàssic revisitat per la casa Saint Laurent, amb jaqueta creuada en vellut granat i camisa negra amb llaçada, en lloc de l’habitual corbata de llacet. Un model fet a mida per Anthony Vacarello.

Sebastián Yatra, de Moschino

El cantant colombià Sebastián Yatra ha lluït un dels ‘looks’ més arriscats de la nit, tan aplaudit com criticat a les xarxes. Per a la seva gran nit a Hollywood, l’intèrpret de ‘Dos oruguitas’, de la guanyadora ‘Encanto’, va triar un vestit format per armilla, levita i pantalons en color rosa xiclet. L’‘outfit’ l’ha completat amb una camisa a joc i corbata de llacet en color negre. Una aposta que firma Moschino by Jeremy. Yatra ha completat el seu ‘look’ amb un calçat bicolor (en rosa i negre) i joies de Cartier

Consulteu tota la informació sobre els Oscars 2022

Oscars 2022