La utilitat de la política

1
Es llegeix en minuts
La utilitat de la política

Glòria Sánchez - Europa Press

Han passat moltes coses des de les eleccions de diumenge passat. I gairebé cap d’elles soluciona cap problema als ciutadans corrents. Sumar ha entrat en un procés de reorganització interna, amb una líder abstreta. El PP, en lloc d’assaborir la quarta victòria de Feijóo, ha premut l’accelerador per forçar eleccions anticipades. Esquerra ni sent ni pateix i ha tornat a actuar subordinada a Junts. Els de Puigdemont miren per ells i no els importen sis mesos més de desgovern (allò que tant van criticar en la seva campanya) per intentar forçar que els catalans votin bé que, des del seu punt de vista, no pot ser altra cosa que donar-los la majoria. I el PSOE no sap com compondre el puzle sense tirar-se un tret al peu, sigui en el de Sánchez o en el d’Illa.

Notícies relacionades

El populisme narcisista que impregna la política actual fa que els polítics ens diguin durant les campanyes electorals el que volem sentir, però que després facin només el que els convé. La presidència del Parlament són dos càrrecs de lliure designació, mentre que a l’Ajuntament de Barcelona n’hi ha en joc gairebé 40, així m’explicava aquesta setmana un fontaner els vaivens dels republicans. Els mateixos comptes estan fent els altres. Aquesta dinàmica onanista alimenta els partits iliberals fins als límits de l’autodestrucció.

Oriol Junqueras, que ara transita per les entrevistes suspès per una aura de despreniment, diu que està en un procés d’escolta activa per saber com pot ser útil. Sense tanta parafernàlia, molts altres, del seu partit i de la resta, haurien de fer el mateix. I fins i tot en el seu cas podria començar a ser útil molt abans de la celebració del congrés d’Esquerra. La política i els polítics tenen sentit si són útils. En el cas contrari fa la sensació que estan sent útils a alguns que no són els seus votants o que simplement estan escalfant la cadira perquè no tenen lloc on caure morts. En els dos casos, es miren a si mateixos i no als seus votants.

Temes:

Sumar Ciutadans